16.08.2022 |
Viure als Pirineus

SUCCESSOS

Troben sa i estalvi el boletaire perdut a Gavet de la Conca, al Pallars Jussà

L'home, de 68 anys, ha estat localitzat desorientat i cansat a uns dos quilòmetres del punt on se li va perdre pista
Dispositiu de recerca del boletaire desaparegut a Gavet de la Conca (Pallars Jussà), el 25 d'octubre del 2020 (Horitzontal).
Dispositiu de recerca del boletaire desaparegut a Gavet de la Conca/ bombers.cat
Troben sa i estalvi el boletaire perdut a Gavet de la Conca, al Pallars Jussà

El boletaire perdut ahir a Gavet de la Conca (Pallars Jussà) ha estat trobat sa i estalvi, segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'home, de 68 anys, ha estat localitzat per l'helicòpter a les 13.42 hores d'aquest diumenge a uns dos quilòmetres del punt on se li va perdre la pista, a la zona de Bonrepòs. L'afectat està desorientat i cansat, i ha estat traslladat a l'Hospital de Tremp per a un reconeixement mèdic. El boletaire va sortir dissabte al migdia amb un company al bosc i va ser aquest amic qui va donar l'alerta després de passar tres hores sense notícies del desaparegut.

A primera hora del matí d'aquest diumenge s'han activat dos helicòpters -un de Bombers de la Generalitat amb unitats de GRAE i un altre dels Mossos d'Esquadra- que han rastrejat llocs de difícil accés. Els recursos aeris s'han afegit a un desplegament que ha mantingut durant tota la nit una desena de dotacions de Bombers, que han pentinat un territori d'uns 2 quilòmetre quadrats amb vehicles, personal terrestre i el Grup Caní de Recerca (GCR). En total, el dispositiu de recerca d'aquest diumenge l'han format 15 dotacions dels Bombers, 7 patrulles dels Mossos d'Esquadra, unitats del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i voluntaris.

L'helicòpter dels Bombers localitza la jaqueta del boletaire

Ha estat l'helicòpter dels Bombers que ha detectat un objecte que podia indicar el pas recent d'algú per una zona situada a uns 2 quilòmetres del darrer punt d'albirament de la persona, i lleugerament al sud-oest dels sectors on aquest matí es desenvolupava la recerca terrestre. L'aparell ha aterrat i els efectius GRAE han inspeccionat l'element, que ha resultat ser la jaqueta del boletaire extraviat. Al cap de poc temps, el trobaven.

L'home ha estat traslladat amb l'helicòpter fins al punt des d'on es coordinava la recerca, a peu de la carretera L-911. Allà, la seva família n'ha fet el reconeixement oficial i, tot seguit, el mateix helicòpter dels Bombers l'ha traslladat fins a l'Hospital de Tremp. Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) indiquen que el seu estat és menys greu, a l'espera d'un reconeixement mèdic en profunditat.

Troben sa i estalvi el boletaire perdut a Gavet de la Conca, al Pallars Jussà
Comentarios