02.12.2021 |
Viure als Pirineus

SALUT

Tremp reclama que l'Hospital Comarcal del Pallars ofereixi el servei d’interrupció voluntària de l’embaràs

El Ple municipal ho acorda aprovant, per unanimitat, una moció de Compromís X Tremp
Avortament Hospital Pallars
Empaperada a la porta de l'Hospital Comarcal del Pallars reclamant que l'avortament es pugui fer al centre/ACN
Tremp reclama que l'Hospital Comarcal del Pallars ofereixi el servei d’interrupció voluntària de l’embaràs

L'Ajuntament de Tremp també ha reclamat que l'Hospital del Pallars ofereixi el servei d'interrupció voluntària de l'embaràs. Així ho ha acordat aquest dilluns el ple municipal, aprovant per unanimitat una moció del grup Compromís X Tremp. La moció acordada "insta el Govern de la Generalitat, a través del Departament de Salut, que faciliti que les dones del Pallars Jussà i comarques veïnes disposin dels mitjans necessaris perquè una vegada presa la decisió inicial sobre el seu embaràs, aquesta decisió, conscient i responsable, sigui possible de complir a l’Hospital del Pallars".

A l'exposició de motius, la proposta de Compromís X Tremp, apunta que la interrupció voluntària de l’embaràs dins dels supòsits previstos per la Llei no és un servei que ofereixi l’Hospital del Pallars. En el supòsit d’avortament farmacològic, actualment a les dones del Pallars se les destina a Balaguer on només hi ha una professional que dona aquest servei. I en el supòsit d’avortament quirúrgic, les usuàries només poden accedir a les demarcacions de Tarragona, Girona i Barcelona, perquè a Lleida no s’ofereix l’avortament quirúrgic. Per tant, a Catalunya existeixen desigualtats territorials quan es tracta de l’accés a l’avortament, donat que hi ha regions sanitàries on no es disposa de clíniques acreditades. Això provoca que les dones no puguin escollir lliurement el mètode, ja que la barrera territorial suposa un impediment.

Tremp és el tercer municipi del Pallars Jussà que reclama que es garanteixi l'avortament al Pallars, després d'haver fet els plenaris de la Pobla de Segur i la Torre de Capdella.

Tremp reclama que l'Hospital Comarcal del Pallars ofereixi el servei d’interrupció voluntària de l’embaràs
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad