27.05.2022 |
Viure als Pirineus

FIRES I TRADICIONS

Tremp inaugura la Fira i converteix el Pallars en la capital del corder

La Fira ha arrencat de bon matí amb un esmorzar de girella amb cap i pota, cuinat el pxef Sergi de Meià, acompanyat d’altres cuiners trempolins.
Fira de Tremp Inauguració 2022
Inauguració de la 'Fira Pallars Terra de Corder' de Tremp / tremp.cat
Tremp inaugura la Fira i converteix el Pallars en la capital del corder

Tremp ha inaugurat aquest dissabte la Fira Pallars Terra de Corder. Ho ha fet amb la presència de l'alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol; el secretari d'Alimentació de la Generalitat, Carmel Modòl, el director general de Polítiques de Muntanya, Jesús Fierro i els regidors i alcaldes de la comarca.

Fira de Tremp Inauguració 2022 cartell 2
Cartell de la Fira Pallars Terra de Corder

Durant tot el cap de setmana, la capital trempolina serà la capital del corder. La Fira Pallars Terra de Corder s'ha convertit en un esdeveniment gastronòmic que vol posar en valor la carn de corder i reivindicar el paper essencial de la ramaderia extensiva a l’economia de la comarca.

L’edició d'enguany ha arrencat amb una de les principals novetats de la fira: un esmorzar de girella amb cap i pota cuinat el pxef Sergi de Meià acompanyat d’altres cuiners trempolins. L’acte ha comptat també amb la participació de professionals dels sectors vinculats a l’oví: el ramader i el càrnic, així com amb l’ambaixadora de l’edició, l’actriu catalana i presentadora de Catalunya Experience, Ivana Miño.

Fira de Tremp Inauguració 2022 bis
L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, acompanyada del secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol / tremp.cat

Durant la jornada d'aquest dissabte els visitants han pogut descobrir al mercat firal, a la Rambla de Dr. Pearson, una bona exposició de productes agroalimentaris i artesans, així com la primera Mostra de Formatges d’Ovella dels Pirineus. A més, han pogut gaudir d’un programa d’activitats divers i per a públics de totes les edats, amb propostes de tallers, cercaviles i jocs, entre altres.

Al vespre, amb l’associació de professionals de l’àmbit turístic (APAT), es recuperarà la Pallars Food Fest, que comptarà amb la participació de 20 restauradors i productors de la comarca. El públic podrà escollir entre moltes tapes que es podran acompanyar amb els diferents vins i cerveses del Pallars. En aquesta ocasió, l’esdeveniment tindrà música en directe a càrrec del grup amb arrels trempolines The Groov&Sounds.

Fira de Tremp Inauguració 2022 tris
L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, acompanyada del secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol / CCPJ

La jornada de demà diumenge tindrà com a activitat central el 7è dinar popular Pallars Terra de Corder, al qual està previst coure més de 30 corders. Durant el dia també hi ha previstes les activitats de la 8a Trobada de Vehicles Clàssics i la projecció del documental “El no a l’ós” de Prod. LeChamps.

El punt final a la convocatòria el posarà el ball de tarda a la plaça Catalunya, coorganitzat amb els Amics del Ball de Tremp.

Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars desenvolupa un projecte de preservació, revalorització i dinamització d’aquest sector i d’altres vinculats a corder (la carnisseria i la restauració).

Tremp inaugura la Fira i converteix el Pallars en la capital del corder
Comentarios