FIRES I TRADICIONS

Tremp es prepara per acollir aquest cap de setmana la 21a Fira del Codony

Trempolines i visitants tindran una nova oportunitat de gaudir de la millor gastronomia i artesania pallaresa a l’entorn del centre històric de la ciutat de Tremp.
PANO FIRA DEL CODONY
photo_camera Les paradetes de la Fira del Codony omplen la plaça Capdevila de Tremp / tremp.cat

La cita és el dissabte 29 d’octubre i les activitats complementàries s’allarguen tot el cap de setmana. Trempolines i visitants tindran una nova oportunitat de gaudir de la millor gastronomia i artesania pallaresa a l’entorn del centre històric de la ciutat de Tremp.

La plaça Capdevila acollirà parades de productes agroalimentaris de proximitat, que van des dels embotits fins a l’oli d’oliva verge extra, passant per melmelades, fruita seca i productes de pastisseria. La peculiaritat de la fira és la sorprenent mostra d’elaboracions que incorporen el codony. Els tastaolletes descobriran no només múltiples versions de codonyat, sinó també pastissos, cerveses o licors, entre altres, amb el codony com a ingredient principal.

Codony

A més, té un paper destacat a la fira el tradicional allioli de codony, una menja sorprenent, saborosa i plena de nutrients d’alt valor. El trobarem a l’esmorzar popular, com a acompanyament de les torrades amb llonganissa, així com als tallers que ofereix el mestre xarcuter i col·laborador de la fira, Jaume Badia (Casa Badia xarcuters).

També hi haurà un espai on aficionats i amants de la cuina podran presentar les seves receptes d’allioli de codony que se sotmetran a votació popular per escollir, un any més, el millor allioli de l’any.

Codony 2

Les parades d’artesania son un altre dels punts forts de la Fira del Codony de Tremp. Un bon nombre d’artesans del Pallars i d’altres indrets de Catalunya s’apleguen tot al llarg del Passeig del Pare Manyanet per donar a conèixer el seu treball únic. Orfebreria, llana, cosmètica natural o ceràmica, totes les especialitats tenen cabuda en aquest espai.  La fira també comptarà amb una programació complementària que inclou espectacles de màgia i cercavila amb el Gegants de Tremp i la colla de grallers, així com propostes per a joves i grans organitzades amb la col·laboració d’entitats locals.

Enguany, el recinte firal acollirà també un espai dedicat a la 1a edició de la Fira d’Esports de Muntanya de Tremp, que promou l’associació Lo Podall. A més d’estands d’exposició de  diferents marques especialitzades, el públic interessat tindrà disponible un programa de guiatges per testar bikes i ebikes, per les rutes marcades per l’entitat; i els acompanyants més petits podran gaudir d’un circuit de BTT a la mateixa fira.

comentaris