06.12.2021 |
Viure als Pirineus

FIRES I MERCATS

Tremp celebra la 20a edició de la Fira del Codony més esperada

Aquest dissabte la pluja no ha impedit la celebració de l’edició i han passat per Tremp un gran nombre de visitants.

9U8A3887
Inauguració, aquest dissabte, de la Fira del Codony de Tremp / tremp.cat
Tremp celebra la 20a edició de la Fira del Codony més esperada

L’Ajuntament de Tremp ha convocat la 20a edició de la seva fira més esperada, la de tardor dedicada a un fruit peculiar, ple de sabor, versàtil en la gastronomia i amb propietats terapèutiques: el codony.

En aquesta ocasió, l’esdeveniment ha comptat amb la participació de 60 expositors agroalimentaris i artesans i s’han pogut desenvolupar la majoria de les activitats previstes al programa, tot i la pluja del matí. L’obertura de la Fira ha anat a càrrec de l’alcadessa i el regidor de Promoció Econòmica, acompanyats de Jaume Badia, Anna Ritz i Elisenda Martínez, les tres persones escollides com a representants de l’equip impulsor de la Fira del Codony.

Així, la jornada ha començat amb l’esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony al pavelló del Casal; entre la resta d’activitats destaca el tast d’olis verds que ha anat a càrrec dels olivicultors de Cal Portalé, Oli Erm, Cal Boix, Xic’s de Cal Borrech i Sodelplana.

9U8A4013

A la tarda s’ha dut a terme el ja tradicional taller d’allioli de codony, a càrrec de Badia Xarcuters, del qual les vint persones participants s’han endut a casa la ració d’allioli elaborada per ells mateixos. La colla de Diables Lo Peirot, acompanyats dels gegants de Tremp, el Faciet i la Bepeta, i els capgrossos han amenitzat la tarda amb una batucada a l’entorn de l’espai firal.

La convocatòria ha conclòs amb el lliurament de premis del 19è concurs d’allioli de codony, s’hi ha presentat 19 elaboracions i han participat al tast i la votació 86 persones. Els guardons han estat per a Montserrat Roca, 3r premi; Tonyi Pujol, 2n premi, i Júlia Farré, 1r premi. En total s’han repartit 350€ en forma de talonaris de descompte per bescanviar al Comerç Associat de Tremp (CAT).

A banda, com a colofó de l’edició, s’ha programat el concert de rock de la banda sueca “The Hawkins”, de gira per Espanya, aquesta tardor, que té lloc a la Lira a les 20h.

Tremp celebra la 20a edició de la Fira del Codony més esperada
Comentarios