FIRES I TRADICIONS

Tremp bull d'activitat amb la Fira Pallars Terra de Corder

El mercat firal ha aplegat més de 50 expositors a la rambla de Dr. Pearson
Fira corder Tremp 1
photo_camera Tremp bull d'activitat amb la Fira Pallars Terra de Corder / Jordi Uriach

Tremp ha bullit d'activitat, aquest dissabte,amb la Fira Pallars Terra de Corder. En un ambient familiar i festiu s'han desenvolupat un bon nombre d’activitats per descobrir els diferents productes derivats de l’ovella i el corder i donar a conèixer la importància dels ramats i la seva cultura gastronòmica.

Els actes de fira ja van començar el divendres a la tarda, amb l’enganxada de fotografies del Taller de foto gastronòmica sobre els “Paquitos trempolins”, a càrrec de l’associació fotogràfica del Pallars Fotofotos; seguit de la presentació del llibre Ruralisme, la lliuta per una vida millor de Vanesa Freixa, que ha comptat amb la participació de l’autora i la periodista i empresària poblatana Laura Gordó.

Fira corder Tremp 2
Tremp bull d'activitat amb la Fira Pallars Terra de Corder / Jordi Uriach

El tret de sortida d'aquest dissabte de fira l'ha donat l’esmorzar popular a base de girella i pa torrat amb oli, que tindrà lloc al Passeig del Vall. I a partir d’aquí, s’han succeït les diverses activitats per a petits i grans. Des de d’un taller infantil de cosir girella i demostracions de treball amb cuir, fins a concerts itinerants de música tradicional, tastos de vins, formatges i cerveses. Els nombrosos visitants també han pogut gaudir de la 2a Mostra de formatges d’ovella del Pirineu, que ha comptat amb la participació de 8 productors i dues sessions de tast de formatges d’ovella del Pirineu català al basc, guiades per l’expert Ramon Rosset. Així mateix, a la tarda s’ha ofert una sessió de la “Ruta urbana a l’antic comerç de Tremp”, a càrrec de l’historiadora trempolina Joana Franch.

L’Ajuntament de Tremp i l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic (APAT) ha tornat a convocar per aquest dissabte al vespre la “Pallars Food Fest”, per donar a conèixer la gastronomia pallaresa i els seus vins i cerveses a partir de diverses propostes de tast amb productes locals. En aquesta ocasió, l’esdeveniment ha ant amenitzat pel grup de “Fenya rai!”.

Fira corder Tremp 3
Tremp bull d'activitat amb la Fira Pallars Terra de Corder / Jordi Uriach

Demà diumenge, es mantindrà el mercat i la tradicional cercavila amb els Gegants de Tremp, acompanyats dels capgrossos de corder xisqueta i les bèsties de la Pallars de Foc, i el grup de gralles de Tremp. La jornada també comptarà amb la participació de la colla castellera Malfargats del Pallars.

La cloenda de la fira serà un dels esdeveniment més esperats de l’any: el dinar popular Pallars terra de corder, que arriba a la seva 8a edició. L’àpat tindrà com a plat principal corder cuinat a la “burduntzi” i s’acompanyarà d’un primer i unes postres. S’espera servir novament al voltant de 800 racions.