LABORAL

Tremp aposta per la formació en restauració per a persones aturades i professionals en actiu

La setmana passada van concloure dos cursos de formació, en matèria de restauració i servei de sala.
curs de cuina d'aperitius
photo_camera Alumnes assistents al curs de cuina d'aperitius / tremp.cat

L’Ajuntament de Tremp ha organitzat aquest mes de juny​ dos cursos en el marc del dispositiu d’Inserció laboral, del Programa de Treball als Barris. Una vegada més, s’ha donat prioritat a la formació en el camp de l’hostaleria i la restauració, tenint en compte que es tracta d’un sector estratègic i que, especialment en temporada alta, té capacitat per ocupar un gruix important de persones.

D’una banda, ha tingut lloc el Curs intensiu de Sala, que ha anat a càrrec del cuiner i assessor Oriol Pallarès, de l’empresa de Tremp És Pallarès, i ha comptat amb la col·laboració de l’ empresària pallaresa Núria Bigorra, del celler Terrer de Pallars, i de Damià Mula, assessor en matèria d’hoteleria i cocteleria. Així, en el decurs de les sessions els participants han adquirit coneixements pràctics sobre l’ofici de cambrer i atenció al client al restaurant, alhora que han après nocions bàsiques de vins i cocteleria.

curs intensiu de Sala(Foto: Alumnes assistents al curs intensiu de sala / tremp.cat)

Per l’altra banda, el curs de Cuina d’aperitius i de plats combinats, ha estat realitzat per Núria Casaubon, empresària i professora d’hostaleria i restauració, assessora gastronòmica i especialista en Dieta Mediterrània; Lideratge i Delegació; Atenció i fidelització del client. La formació ha estat molt pràctica amb aperitius a base de formatges i vegetals pallaresos, carns i embotits pallaresos, plats combinats vegetarians,  o adaptats per a persones amb al•lèrgens alimentaris i finalment, plats combinats amb receptes pallareses.

Amb dues formacions tenen com a objectiu reforçar els serveis i millorar les competències dels professionals del sector de la restauració, així com capacitar en aquest camp persones aturades del nostre territori. Els dos cursos han tingut una durada de 50h, i han comptat amb divuit persones inscrites. Els formadors han estat experts del territori que a banda de ser bons coneixedors de l’entorn i de les necessitats del mercat de treball, també han transmès la seva visió i experiència.

La participació femenina ha estat molt alta, i demostra l’interès en rebre formació. La nostra societat plural mostra una necessitat de formar i donar oportunitats a tota la població aturada i que busca al millorar en el camp laboral per assolir els nous reptes laborals.

Aquesta acció ha estat subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat per el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.