LABORAL

Les treballadores de la residència de la Pobla de Segur denuncien l'Ajuntament pel conflicte laboral que pateixen

Una posició "inflexible" per part d'alcaldia i la direcció del centre ha portat a tirar endavant la demanda
Pla general de la protesta de les treballadores de la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur el 24 de febrer del 2021. (horitzontal)
photo_camera Protesta de les treballadores de la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur / Marta Lluvich

El sindicat CGT i les treballadores de la residència municipal Nostra senyora de Ribera de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) han decidit tirar endavant una demanda laboral i han denunciat l'Ajuntament de la Pobla de Segur davant la negativa a trobar una solució pel conflicte laboral. El passat 22 de març les treballadores de la residència geriàtrica municipal van presentar dos alternatives al calendari laboral imposat unilateralment per l'Ajuntament des del passat 1 de març. Les treballadores afirmen que s'han topat amb una posició "inflexible" per part de l'alcaldia i la direcció del centre i aquest és el fet que els ha portat a tirar endavant la demanda.

El passat 22 de març les treballadores de la residència geriàtrica municipal van presentar dos alternatives al calendari laboral "imposat unilateralment" per l'Ajuntament des del passat 1 de març. Aquest era l'acord al qual es van comprometre durant la mediació amb Treball del 8 de març. Però l'alcalde del municipi Marc Baró (ERC) i la direcció del centre, en una trobada el 7 d'abril, "van refusar totes dues propostes sense donar cap explicació aclaridora", afirmen les treballadores.

La plantilla "tenia l'esperança" de trobar una solució d'última hora durant la conciliació d'aquest divendres. Però no ha estat així i s'han topat amb una "posició inflexible per part d'alcaldia i la direcció del centre".

Les treballadores lamenten aquesta actitud i no entenen la negativa a les propostes presentades i recorden "els menyspreus continuats" cap a les treballadores per part de l'Ajuntament. Les treballadores denuncien que són una plantilla, que en alguns casos, "porten anys enllaçant contractes temporals" un darrera l'altre sense aconseguir estabilitat laboral; que ara mateix estan sota un conveni vençut des del 2007 i que esperen negociar en breu; que ni es substitueixen les baixes ni s'atorguen els permisos laborals pertinents.

Per això, les treballadores afirmen que "es preparen per l'augment en les mesures de pressió i de mobilització", i mirar de sumar solidaritat i suport mutu per denunciar la situació en la que es troben.