Tots som l'Escola de Pastors!

L'Escola de Pastors de Catalunya ha dut a terme aquest passat cap de setmana a Montenartró les primeres jornades de voluntariat, que han comptat amb participants de tot Catalunya. Aquesta trobada és fruit de la campanya 'Tots som l'Escola de Pastors', creada el desembre passat amb l'objectiu de teixir una xarxa de voluntariat al voltant del projecte per tal de reforçar l’escola, millorar el servei i donar-li major projecció. La campanya 'Tots som l'Escola de Pastors' s'ha donat a conèixer arreu de Catalunya.

querol-premi
photo_camera L'Escola de Pastors ha tingut més de 100 alumnes.

L'originalitat és un dels elements que més distingeix l'Escola de Pastors de Catalunya, un centre que actualment ja compta amb una borsa de més de 30 voluntaris, que s'han reunit a Montenartró per rebre formació i organitzar el treball voluntari. Les seves funcions consistiran en ajudar l'estructura tècnica a fer recerca de finques i pagesos per acollir alumnes, fer el seguiment de les pràctiques dels alumnes i realitzar xerrades informatives de l’Escola arreu de Catalunya.

El balanç de 6 anys de treball

Finalitzades les 6 primeres promocions, més del 64% dels alumnes que han finalitzat els seus estudis a l'Escola estan vinculats a l'activitat agrària: iniciant projecte propi, treballant per altri o fent de pastors de muntanya. Des de l'Associació Rurbans es fa un seguiment i avaluació continues del camí que han emprès els alumnes.

Des del seu inici, l’any 2009, ha rebut 271 sol·licituds d'admissió (en 7 edicions). D'aquestes, s'ha seleccionat un total de 116 alumnes que han rebut la formació obligatòria de l'Escola reconeguda pel Departament d’Agricultura, l’Escola de Capacitació Agrària del Pallars i l’Associació Rurbans.

L'actual situació econòmica que posa en la mateixa situació tots els sectors, fa que la pagesia no sigui el sector més desfavorit. Alhora la seva elecció respon a la seva manera d'entendre la vida enfocada al treball de la terra, l'autosuficiència i la seva participació en el procés productiu de l'alimentació.

L’Escola de Pastors de Catalunya treballa per assolir uns conceptes molt bàsics: incrementar l'amor propi de la pagesia; afavorir la seva viabilitat i lluitar per la vocació de produir: productes bons, pagats a un preu just i que siguin saludables per a tothom. L'Escola de Pagesia i Activitat Pastoral –Escola de Pastors– és un projecte promogut per l’Associació Rurbans. S'inicià al 2009 amb l'objectiu de fomentar la formació de joves que volen treballar com a pagesos en el sector ramader i que troben greus dificultats per accedir-hi. 

comentaris