IGUALTAT

La Torre de Capdella programa un cap de setmana d’activitats culturals contra la violència de gènere

Les activitats tindran lloc el cap de setmana de l'11 i el 12 de juny i comptaran amb l'artista plàstica Andrea Vives, la cantant Naida Castel, del grup Le Nais, i la representació de l'obra Isabel cinc hores amb l'actriu Carme Sansa.
LeNais-fotoweb
photo_camera LeNais-fotoweb

L’Ajuntament de la Torre de Capdella organitza, els dies 11 i 12 de juny, un programa d’activitats contra la violència de gènere. Els actes, impulsats des de la regidoria de cultura, començaran el dissabte a la tarda a la Torre de Capdella, amb l’activitat Posem color a les violències de gènere, que consistirà en pintar un mural col·lectiu amb l’artista Andrea Vives, de Brimbac. Aquest mural es penjarà després en un lloc visible del municipi. A continuació, tindrà lloc un concert de la banda Le Nais, amb la cantant emergent Naida Castel al capdavant.

cartell act nov. (1)
cartell act nov. (1)

El programa continuarà diumenge, amb un maridatge amb vins catalans i embotits del territori. Els actes del cap de setmana finalitzaran amb l’obra de teatre Isabel cinc hores. En aquesta obra, l’actriu Carme Sansa dona vida a la primera dona sindicalista catalana, Isabel Vila (Calonge, 1843 – Sabadell, 1896). Escrita per Toni Strubell en forma de monòleg, Isabel Cinc Hores narra en primera persona la història d’aquesta mestra que va rebre el sobrenom de Cinc Hores per haver aconseguit que aquesta fos la jornada laboral màxima dels menors a les fàbriques i tallers. Vila va tenir cura dels ferits del Foc de la Bisbal, històric aixecament federalista i republicà, liderat per Pere Caimó.

Le Nais
Le Nais

Aquests actes compten amb el finançament dels fons del pacte d’Estat del Ministeri d’Igualtat, que dona suport a tot tipus d’accions contra la violència de gènere.

comentaris