SALUT

Sílvia Romero: “La salut del Pirineu depèn de recuperar professionals i recursos”

Professionals i representats polítics relacionats amb l’àmbit sanitari han participat en l’acte del PSC “La salut del Pirineu: Present i futur”
Sílvia Romero diputada Pirineu
photo_camera Sílvia Romero, diputada pirinenca / PSC

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya i portaveu de Compromís Per Tremp, Sílvia Romero, ha afirmat que “garantir la salut al Pirineu passa per mantenir i atreure professionals sanitaris i per dotar els serveis sanitaris dels recursos necessaris”.

Així s’ha posat de manifest en l’acte “La salut del Pirineu: Present i futur”, que ha comptat amb Sandra Hervas, Regidora i coordinadora d’Infermeria d’Hospitalització del HCP, Carlos Trinidad, Regidor de Tremp i adjunt a la Secretaria de Salut del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran i  Tere Mayoral, Secretària de Salut del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, així com altres professionals i representats polítics relacionats amb el territori i amb l’àmbit sanitari.

En la conferència s’han exposat les conclusions de l’anàlisi de la situació actual i les propostes a curt i mitjà termini, realitzades per un grup de treball sanitari interdisciplinar i independent en els darrers mesos.

Foto acte Salut Pirineu 1

Romero ha apuntat que “la qualitat assistencial a les zones rurals i de muntanya perilla per la falta de personals, alhora que cal també una renovació de tecnologia mèdica i espais, sobretot en els hospitals comarcals”.

Entre d’altres qüestions, el document insisteix que “cal restablir la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran per la seva autogestió, prendre les decisions des del territori amb la participació dels professionals”.

La salut del Pirineu present i futurLa salut del Pirineu present i futur

Per a la captació i retenció de talent, els ponents han destacat la importància d’una “política retributiva que passi per l’equiparació salarial i condicions de treball a professionals de l’ICS, un complement de ruralitat i incentius als i les professionals que treballin i visquin a les comarques del Pirineu”. Finalment també s’ha posat de relleu la necessitat de “implantar incentius no només econòmics sinó també en formació i reconeixement de la carrera professional, sobretot als hospitals comarcals” .