24.05.2022 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

Sílvia Romero, de Compromís per Tremp, guanya les eleccions amb 6 regidors

La segueixen Maria Pilar Cases (ERC) amb 4 representants i Anna Ritz (Junts per Tremp) amb 3

La candidata a l'alcaldia de Tremp per Comprom......s per Tremp, S......lvia Romero. Imatge de l'abril del 2019. (horitzontal)
La candidata a l'alcaldia de Tremp per Compromís per Tremp, Sílvia Romero/Marta Lluvich
Sílvia Romero, de Compromís per Tremp, guanya les eleccions amb 6 regidors

Sílvia Romero, de Compromís per Tremp-PSC, ha guanyat aquest diumenge les eleccions municipals a la capital del Pallars Jussà amb 6 regidors amb el 43,92% i 1.232 vots. La segueixen Maria Pilar Cases (ERC) amb 4 representants amb el 31,37% i 880 vots i Anna Ritz (Junts per Tremp) amb 3 amb el 22,10% i 620 vots. Fa quatre anys PSC i CiU van empatar amb 5 regidors i ERC en va treure 3. En nombre de vots va guanyar el PSC amb el 35,58% però va perdre l'alcaldia gràcies a un pacte entre CiU (32,81%) i ERC (23,32%). El Partit Popular amb solament 154 vots no va aconseguir representació a l'Ajuntament.

A la capital del Pallars Jussà s'han presentat tres dones com a candidates. Anna Ritz, segona tinent alcalde de Tremp, és l'alcaldable de Junts per Tremp en substitució del convergent i actual alcalde, Joan Ubach; la primera tinent alcalde, Maria Pilar Cases, repeteix com a candidata per ERC; i Sílvia Romero, actual regidora, relleva al capdavant de la llista l'històric socialista Víctor Orrit, que va ser alcalde de forma interrompuda durant 20 anys.

ERC durant els darrers anys ha tingut la clau de l'Ajuntament de Tremp i ha pactat indistintament amb PSC i CiU. Però aquestes eleccions caldrà veure el resultat d'ERC que es mostra confiat a augmentar en nombre de vots i aconseguir per primer cop ser la força més votada a Tremp.

En aquestes eleccions el PSC estava convençut que ho guanyava per majoria absoluta o veu difícil un pacte amb qualsevol de les altres dos formacions.

Sílvia Romero, de Compromís per Tremp, guanya les eleccions amb 6 regidors
Comentarios