27.10.2021 |
Viure als Pirineus

FESTES I TRADICIONS

Sant Jordi confinat a la Pobla de Segur

Es presentarà el llibre "La noia de les ovelles pigallades" de la poblatana Laura Gordó.
Laura Gordó, autoria del llibre 'La noia de les ovelles pigallades'. Imatge de l'11 de març del 2020. (horitzontal)
La poblatana Laura Gordó, autora del llibre 'La noia de les ovelles pigallades'/Marta Lluvich
Sant Jordi confinat a la Pobla de Segur

Donades les excepcionals circumstàncies d’enguany, en què els centres escolars estan tancats, i les floristeries i les llibreries no poden oferir amb normalitat els seus productes, l’Ajuntament de la Pobla de Segur i la Cooperativa Alba Jussà, han preparat un seguit d’activitats a fer a través d’Instagram per tal de celebrar la diada de Sant Jordi.

Sant Jordi-01

La jornada començarà amb el taller infantil d’elaboració d’una rosa comestible, a càrrec de la ludoteca municipal “Aixaldes” i seguidament l’Aina, de la cooperativa social de Lleure Quàlia, explicarà un conte de Sant Jordi en què no només s'hauran de parar les orelles, sinó que també s'hauran de fer manualitats. A més, a partir del migdia les cançons de Sant Jordi prendran els carrers de la Pobla gràcies a la megafonia municipal, que les passejarà pel poble.

Ramon E. Guimó: "L'objectiu d'aquesta diada és, en la mesura del possible, portar el Sant Jordi a les cases dels poblatans i poblatanes"

Per als més grans, la proposta arriba a la tarda, amb la presentació del llibre “La noia de les ovelles pigallades”, primera obra de la periodista poblatana Laura Gordó. I al vespre, en acabar els aplaudiments, es proposa que tots els veïns i veïnes de la Pobla posin als mòbils o en altaveus, si en tenen, la cançó “Tot anirà bé”, versionada per la Mari Martí i el Pere Costa.

Prèviament a la diada, un any més, l'Ajuntament de la Pobla ha dut a terme en un concurs organitzat conjuntament amb “El Jardí dels llibres” de la cooperativa Alba Jussà en què, a través de quatre pistes, es convidava als seguidors d'Instagram a endevinar el títol d’un conegut llibre per poder obtenir un premi: un val 2x1 al Jardí dels llibres.

Ramon E. Guimó, regidor de cultura de l'Ajuntament de la Pobla, ha explicat que "L'objectiu d'aquesta diada és, en la mesura del possible, portar el Sant Jordi a les cases dels poblatans i poblatanes". Aquesta diada virtual es podrà celebrar gràcies a la col·laboració de diverses entitats i persones que, desinteressadament i amb molt interès han preparat alguna de les activitats proposades. 

Sant Jordi confinat a la Pobla de Segur
Comentarios