27.11.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Arxivada la investigació a la residència de la Pobla de Segur en no constatar cap irregularitat

La Fiscalia General de l'Estat va explicar aquest dimarts que s'investigaven vint residències a Catalunya
Pla general on es poden veure membres de l'Exèrcit a l'interior de geriàtric de la Pobla de Segur que han desinfectat com a prevenció davant el coronavirus, el 25 de març de 2020. (Horitzontal)
El Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur va ser desinfectat/ACN
Arxivada la investigació a la residència de la Pobla de Segur en no constatar cap irregularitat

La fiscalia de Lleida ha arxivat la investigació a la residència de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) en no constatar cap irregularitat. Tot i que la Fiscalia General de l'Estat va informar dimarts que s'investigava un centre geriàtric de la demarcació arran d'una denúncia d'afectats, fonts de la fiscalia de Lleida ho neguen. Preguntats per l'ACN, la fiscalia de Lleida assegura que no hi ha cap denúncia d'afectats ni cap investigació penal oberta en cap residència de la demarcació. Segons el Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla, fins a aquest dimecres, al centre hi ha 35 residents que han donat positiu en coronavirus i 12 avis hi han perdut la vida.

La Fiscalia General de l'Estat va explicar aquest dimarts que s'investigaven vint residències a Catalunya (divuit a Barcelona i l'àmbit metropolità, una a Lleida i una altra a Tarragona) per denúncies interposades per familiars i treballadors dels establiments, entre altres, a l'entorn de la gestió per la crisi del coronavirus. Concretaven, a més, que es tractava d'investigacions dins l'àmbit penal.

La fiscalia de Lleida, però, ha negat aquest dimecres que existeixi cap denúncia ni cap investigació penal oberta referent a residències de la demarcació de Lleida. Preguntats per l'ACN, la fiscalia de Lleida ha aclarit que només es van obrir unes diligències preprocessals, no penals, al Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla, per demanar-los informació en el marc de la inspecció que el ministeri públic fa periòdicament a les residències. Aquestes diligències, però, segons la fiscalia de Lleida, es van arxivar en no trobar indicis de cap irregularitat.

Arxivada la investigació a la residència de la Pobla de Segur en no constatar cap irregularitat
Comentarios