AUS CARRONYAIRES

S'amplia l'oferta de visites al menjador dels voltors del Casal dels Voltors de la Terreta

El Casal dels Voltors a la Terreta ofereix visites al menjador dels Voltors dos cops per setmana

DTAt6FXXcAAS4Yd
photo_camera El Casal dels Voltors és un centre d’interpretació de les aus carronyaires del Pirineu / tremp.cat

El Casal dels Voltors és un punt d’informació turística i un centre d’interpretació de les aus carronyaires del Pirineu. Es troba ubicat dins la Ruta de la Vall dels Voltors, un itinerari circular de 31 km que disposa d’àrees de pícnic, fonts i miradors, tot passant pels pobles de la Terreta, al municipi de Tremp. La Ruta es pot fer tant a peu, com en BTT o en cotxe.

Al Casal dels Voltors es pot veure en directe a través d’una càmera, com s’alimenten les 4 espècies d’aus carronyaires del Pirineu: el voltor comú, el trencalòs, l’aufrany i el voltor negre.

G fulvus T Pröhl 38

El Casal també compleix la funció de punt d’acollida dels visitants i de punt de informació de les diferents activitats que es poden efectuar a zona de La Terreta, que compta amb una gran quantitat de senders amb diferents nivells de dificultat, permet als visitants gaudir del paisatge de l’espai natural Serra de Sant Gervàs-Terreta-Vall Alta de Serradell.

Ampliació dels horaris

El punt d’alimentació suplementària d’aus carronyaires que hi ha ubicat a Torre Tamúrcia (La Terreta) podrà visitar-se dos cops per setmana, els dijous i els dissabte, a partir del dia 29 de juliol.

Per a poder veure els voltors, aufranys i trencalossos alimentar-se cal realitzar una cita prèvia al Casal dels Voltors per telèfon al 973057947 o per mail a [email protected]. La visita és gratuïta.

Aquesta ampliació no seria possible sense la col·laboració de les carnisseries Carns Dolors, Carnisseria Fondevila i Badia Xarxuters, totes de Tremp, que s’han adherit al projecte de preservació i conservació del patrimoni de fauna del nostre municipi.

L’espectacle de veure els animals en directe, des d’un espai segur i de forma sostenible val molt la pena.