CRISI CORONAVIRUS

Salut aplicarà l'assaig clínic del doctor Oriol Mitjà a la Residència de la Pobla de Segur

Des de l'inici de la pandèmia, han mort set interns del Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla de Segur
Pla general on es poden veure membres de l'Exèrcit a l'interior de geriàtric de la Pobla de Segur que han desinfectat com a prevenció davant el coronavirus, el 25 de març de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Membres de l'Exèrcit a l'interior de geriàtric de la Pobla de Segur que van desinfectar el 25 de març/Ministeri de Defensa

El Departament de Salut aplicarà l'assaig clínic, que encapçala el doctor epidemiòleg Oriol Mitjà, a la Residència geriàtrica de la Pobla de Segur, entre altres. L'assaig s'aplicarà  a 17 residències, així ho ha explicat la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, després que dilluns ja s'hagués aplicat en unes primeres quatre residències.

Oriol Mitj

(Foto: El doctor i epidemiòleg,Oriol Mitjà/UIC)

L'estudi de tractament subministra una medicina preventiva "doble", a pacients amb covid-19 perquè tinguin un antiviral per reduir la càrrega del virus, i també un tractament profilàctic per a qui hagi estat en contacte amb persones amb positiu. El treball el dirigeix Mitjà dins l’estructura de la Fundació Lluita contra la Sida que presideix Bonaventura Clotet. Hi participen l’Hospital Germans Trias i Pujol i la Fundació Open Arms.

Vuit morts al Centre Geriàtric del Pirineu

Des de l'inici de la pandèmia, han mort vuit interns del Centre Geriàtric del Pirineu, de la Pobla de Segur i s'han confirmat 39 casos positius de coronavirus. Dels casos positius de COVID-19, 23 són padrins interns del centre i 16 són treballadors.

La Residència Centre Geriàtric del Pirineu, inaugurat l’any 1985, està situat a la Pobla de Segur, Disposa de 77 places residencials, 60 de les quals són places col·laboradores del Departament de Benestar i Família i 20 places de centre de dia.