25.01.2022 |
Viure als Pirineus

Rosa Amorós, nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

Una dona, la pallaresa Rosa Amorós, serà la nova delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran. Amorós és una persona preocupada per temes socials, implicada en la lluita dels drets laborals i defensora del reconeixement de la cultura pirinenca.

Foto de Rosa Amorós, delegada del Govern de la Generalitat de l'Alt Pirineu i Aran
Foto de Rosa Amorós, delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.
Rosa Amorós, nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

La nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran serà Maria Rosa Amorós, d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Amorós, de 53 anys i nascuda a Isona, ha estat diputada al Parlament fins al setembre del 2015. La nova delegada, psicopedagoga de formació, ha treballat com a mestra en diverses escoles de Cornellà de Llobregat i, els darrers anys, del Pallars.

En la darrera legislatura del Parlament de Catalunya Rosa Amorós va ser diputada d’ERC de l’Alt Pirineu. En el món municipal va ser regidora de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà i va ocupar el càrrec de Secretària Nacional de la Dona d’ERC. Anteriorment, Amorós va formar part del govern de la Generalitat essent coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones del Pirineu.

En l'àmbit professional ha donat classes de reciclatge de català per a mestres nouvinguts (1985-2003) a l’Institut Català d’Educació de la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat formadora en metodologia, programació i avaluació educativa (1994-2000) del mateix Institut. Coordinadora i responsable del Programa ocupacional per a persones aturades universitàries de la Universitat Politècnica de Catalunya, dins la Unitat de Formació de Formadors (1998-2001).

Rosa Amorós, nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran
Comentarios