Religiosos de tot el món arriben al Pallars seguint els passos de Josep de Calassanç

Una trentena d’Escolapis de països com Itàlia, Polònia, Àustria, Estats Units, Camerun, Índia, Filipines, Brasil, Mèxic, Argentina, Vietnam i Brasil visiten aquests dies el Pallars Jussà seguint  la petjada que Sant Josep de Calassanç va deixar a la comarca.
IMG_20190729_110742
photo_camera Religiosos de tot el món arriben al Pallars seguint els passos de Josep de Calassanç.

Els religiosos han arribat al Pallars sota la guia d’Aniol Noguera, un dels autors, juntament amb Joan Florença del treball de recerca “Arrels de l’escola Pia al Pallars Jussà. Josep Calassanç, oficial de Tremp” guanyador de la 7a beca de recerca Mossèn Jesús Castells i Serra.

Els religiosos s’han interessat pels llocs que el Sant va recórrer a la comarca entre el 1587 i el 1591 en què va ocupar diferents càrrecs eclesiàstics. Calassanç és conegut per haver desenvolupat un model d’escola popular oberta a tots els infants, independentment de la seva condició econòmica i social. 

En la seva aturada al Pallars Jussà, els religiosos s’han interessat per indrets com el pont de Sant Jaume i l’antic hospital a Tremp, els nuclis de Claverol o Hortoneda així com Santa Maria de Mur on Calassanç va tenir una forta vinculació.

L’objectiu d’aquest grup internacional d’escolapis, alguns dels quals aniran a fundar centres de la congregació a diferents parts del món és, segons ha indicat Aniol Noguera, una forma d’interioritzar la tradició de les Escoles Pies amb la descoberta de la vida del seu fundador.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol ha donat la benvinguda a la comitiva a l’Epicentre, on els ha convidat conèixer aquest espai expositiu sobre el patrimoni cultural i natural de la comarca.

Mullol ha destacat la importància d’aquesta visita per que suposa una forma de donar a conèixer la comarca del Pallars Jussà al món.

D’altra banda, l’any passat es va inaugurar la Ruta del camí de Calassanç i compta amb més de 600km que entrellacen els llocs on va viure, estudiar i treballar Josep Calassanç. El recorregut transcorre per les comarques del Segrià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Noguera, la Segarra, l'Anoia, el Bages i el Moianès.