MUNICIPIS

Recuperen les antigues adoberies de Tremp com a part d'un itinerari per a vianants

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha iniciat les obres de rehabilitació, en el marc del projecte FEDER
IMG_20210203_121935
photo_camera Visita a les antigues adoberies de Tremp /CCPJ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha iniciat les obres de rehabilitació de les antigues adoberies de Tremp, en el marc del projecte FEDER “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”, amb l’objectiu de recuperar el patrimoni històric que representa aquest element.

L’actuació, amb un pressupost de 325.000€ tindrà dues fases. La primera, adjudicada a l’empresa trempolina Construccions Enric Mitjana, s’ha iniciat aquest mes de febrer i consistirà en la consolidació de l’antiga edificació que es trobava en molt mal estat per fer visitable la planta baixa on es trobem les antigues adoberies, mentre que la primera planta de l’edifici s’habilitarà com a mirador.

També s’adequaran els accessos a la zona per tal d’enllaçar amb la segona part dels treballs que consistirà en la creació d’un itinerari per a vianants urbà d’1,5 km que resseguirà el curs del barranc de la Font-Vella. Aquesta actuació, que s’ha adjudicat a l’empresa local Excavacions Carmona, vol posar en valor aquest pulmó verd de la ciutat i els elements patrimonials que es troben al seu pas, com el pont romànic de Sant Jaume o els baixos del convent del mateix nom situats sota l’alberg de joventut.

El president del Consell Josep M. Mullol ha visitat les obres acompanyat dels  vicepresidents, Martí Cardona i Antoni Flores, i ha remarcat que aquest tipus d’accions s’inclouen en l’estratègia de divulgació del patrimoni natural i cultural com a eina de dinamització turística i alhora també són una eina suport al teixit empresarial local que les executa.

Aquestes inversions estan cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya  amb una aportació del 41%, a les quals cal sumar el 21% que aporta la Diputació de Lleida i el 38% per part de l’Ajuntament de Tremp.

El projecte FEDER de “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”, inclou també la remodelació del Museu d’Isona, ja en execució, l’adequació del Parc del Pinell per valor de 60.000€, més altres 6 actuacions a diferents indrets de la comarca, ja realitzades.