Èxit de la 7a edició de "Reading life in the rocks" al Geoparc Conca de Tremp-Montsec

17 joves d’entre 18 i 23 anys i de 10 països diferents han realitzat tasques de manteniment del patrimoni cultural, natural i paisatgístic de la zona durant quinze dies.
20190816_110502
photo_camera Participants de la 7a edició camp de treball "Reading life in the rocks" al Geoparc de Tremp-Montsec.

El territori Geoparc va acollir entre el 4 i el 18 d’agost la VII edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks, que organitza la Direcció General de Joventut i gestiona la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec, els ajuntaments de Talarn, de Salàs de Pallars, de Senterada i el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Les tasques del Camp de Treball es van vincular a la restauració del patrimoni natural i cultural en tres indrets de la zona del Geoparc Mundial UNESCO:  

  • Salàs de Pallars, on van millorar l’accés al conjunt eremític de Sant Cebrià continuant amb les tasques iniciades en l’edició anterior.
  • Talarn, amb actuacions d’adequació i millora al voltant del pou del gel.
  • Millora del camí històric entre les localitats de Naens i Bruguet al municipi de Senterada. 

Els joves van ser rebuts pels representants de cada una de les institucions implicades i van realitzar diferents activitats complementàries que els van ajudar a conèixer i a fer-se una visió global del ric patrimoni, tant geològic com cultural i paisatgístic del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec. Aquestes activitats van incloure una excursió a la Vall Fosca i el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la Torre de Capdella i vistes a diferents centres de visitants i equipaments del territori com el Museu de la Conca Della d’Isona, a les Botigues Museu de Salàs de Pallars, a la Central hidroelèctrica de Talarn o el conjunt monumental del Castell de Mur, amb el suport de l’Ajuntament de Castell de Mur.

La divulgació del territori com a objectiu principal

Reading life in the rocks és un camp de treball que es va iniciar l’any 2013. Els joves, durant aquests anys, han anat realitzant tasques a diferents indrets del Geoparc.

Els joves participants en el Camp de Treball, de països diversos, poden descobrir el ric patrimoni de l’àmbit del ja declarat Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp-Montsec i fer-se conscients de la importància de la seva conservació.

Justament amb aquesta voluntat de difondre les particularitats de tot el territori Geoparc, es preveu que el camp de treball internacional es pugui dur a terme en altres municipis en pròximes edicions.