UNIVERSITATS

Les proves de la selectivitat ja no es faran a Tremp aquest curs escolar

El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Tremp han fet arribar una carta a Pilar Gómez, Coordinadora de Proves d'Accés a la Universitat, demanant que reverteixi la decisió
Un aula amb alumnes preparats per examinar-se de selectivitat a Tremp el 7 de juliol del 2020. (horitzontal)
photo_camera Alumnes preparats per examinar-se de selectivitat a Tremp /Marta Lluvich

Tremp ja no acollirà les proves de la selectivitat aquest curs escolar, segons han confirmat des de la Universitat de Lleida.. Aquesta seu es va crear juntament amb Vielha i Tàrrega fa dos anys per reduir desplaçaments i disminuir els riscos de contagi per coronavirus, mitjançant l'establiment de grups més reduïts. D'aquesta manera els alumnes del Pallars Sobirà s'hauran de desplaçar a la Seu d'Urgell i els de Tremp a Lleida. Per contra, les seus de Vielha i Tàrrega es mantenen tot i que es van crear en el mateix moment i amb els mateixos objectius. Els punts habituals de Lleida i la Seu d'Urgell seguiran també.

L'alcaldessa Maria Pilar Cases demana que el servei es quedi a Tremp

 El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Tremp ja han fet arribar una carta a Pilar Gómez, Coordinadora de Proves d'Accés a la Universitat, demanant que reverteixi la decisió de treure Tremp com a seu de les proves de la selectivitat. Uns vuitanta alumnes del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà els darrers dos anys s'han examinat a Tremp, amb aquest canvi hauran d'anar a la Seu d'Urgell o Lleida. Per tot, el president del Consell Comarcal del, Josep Maria Mullol, ha dit que estan disposats a assumir les despeses que genera fer les proves a Tremp per mantenir aquest servei. L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, demana que el servei es quedi a Tremp pel bé dels alumnes.

Cases ha dit que la celebració de les proves de la selectivitat a Tremp s'evita el desplaçament d'uns vuitanta alumnes a Lleida o la Seu d'Urgell. Per temes de sostenibilitat és molt més eficient celebrar les proves a Tremp o haver-se de desplaçar. L'alcaldessa de Tremp també ha parlat de la despesa econòmica de desplaçament i allotjament que suposa pels estudiants del Pallars haver d'anar fora de la comarca a fer aquests exàmens. Per Cases fer les proves a Tremp suposa un estalvi de temps i diners per les famílies. El president comarcal ha explicat que s'han posat a disposició d'Universitats per facilitar tot l'apartat logístic i administratiu i assumir l'apartat econòmic que se'n pugui generar, si és aquesta la causa d'eliminar Tremp com a seu de les PAU.

La convocatòria ordinària de les proves d'accés a la universitat (PAU) està prevista per al 14, 15 i 16 de juny, mentre que la convocatòria extraordinària de la selectivitat 2022 es farà el 6, 7 i 8 de setembre.