PATRIMONI

Primer curs de descoberta del Geoparc mundial UNESCO Orígens

Hi ha participat una vintena de persones provinents d’entitats privades i públiques.

Geoparc Orígens descoberta 1
photo_camera Primer curs de descoberta del Geoparc mundial UNESCO Orígens / geoparcorigens.cat

Entre el 17 i el 19 d’octubre ha tingut lloc el primer curs del Geoparc Orígens. Durant aquests tres dies, els participants han pogut aprofundir amb la figura dels Geoparcs de la UNESCO i amb el funcionament i les singularitats que presenta el Geoparc Orígens. Aquest contingut ajuda als participants a poder millorar i ampliar el seu discurs davant els visitants.

La vintena de participants, entre els que hi havia tant entitats privades com públiques, han pogut veure exemples dels patrimonis més rellevants d’aquest territori únic com són les formacions geològiques de la Conca de Tremp, els últims dinosaures d’Europa, la formació dels Pirineus a la zona de Collegats o el patrimoni biològic de la Reserva de Boumort.

L’Epicentre, centre de visitats del Geoparc va acollir les xerrades del primer dia on es va comptar amb la participació de la tècnica de turisme del Consell Comarcal del Pallars Jussà i la responsable del programa agroalimentari Al Teu Gust, aliments del Pallars. Alhora, s’han visitat el Museu de la Conca Dellà, el Museu de Gerri de la Sal i s’han fet experiències amb entitats col·laboradores.

Geoparc Orígens descoberta 2
Primer curs de descoberta del Geoparc mundial UNESCO Orígens / geoparcorigens.cat

El curs ha finalitzat amb una dinàmica de grup on han aflorat les ganes i la necessitat de cooperació entre els diferents participants.

Així doncs, el curs ha servit per a que els participants tinguin una visió més integral del Geoparc, tinguin eines que ajudin a visibilitzar-lo i promocionar-lo, així com es puguin beneficiar d’aquesta figura de la UNESCO com l’eina de desenvolupament sostenible que és.

Aquesta és una primera edició que es preveu repetir en un futur per anar capacitant a les més de 50 entitats col·laboradores i els tècnics dels 19 municipis del Geoparc, així com altres interessats.

Dia3_Museu Gerri
Primer curs de descoberta del Geoparc mundial UNESCO Orígens / geoparcorigens.cat

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens va ser nomenat com a Geoparc mundial de la UNESCO l’any 2018 i va passar la seva primera revalidació l’any 2022.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.