LLIBRES

Presenten a Tremp la novel·la de Care Santos, 'Seguiré els teus passos'

La novel·la està ambientada en part a la població de Conques, en el context de la guerra civil.
Foto 2
photo_camera Un moment de la presentació a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp/ Joana Franch Esplandiu

El passat dissabte, 24 d'octubre, es va presentar a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp la novel·la de Care Santos, Seguiré els teus passos. La novel·la està ambientada en part a la població de Conques (Pallars Jussà), en el context de la guerra civil.

Care Santos que, enguany fa 25 anys que es dedica a l’escriptura de forma professional, ha destacat la projecció literària de l’autora pallaresa Concepció G.Maluquer posant èmfasi a l’obra Gent del sud. Per altra banda, Santos destaca per ser una prolífica escriptora de novel·la juvenil.

Foto 1 (2)

La presentació ha estat conduïda per Laura Egea, historiadora. Egea ha fet servir com a fil conductor el Pallars, posant en valor el territori, en l’àmbit lingüístic, el context de la guerra civil amb l’establiment del front de guerra situat al Pallars on la vila de Conques en va ser escenari.

Per la construcció de la novel·la, Care Santos ha comptat amb l’ajuda de gent pallaresa que han fet possible que el pallarès sigui utilitzat a la novel·la. A nivell de la guerra ha parlat de les víctimes, tant d’aquelles visibles com d’aquelles víctimes invisibles.

Com a historiadora, Laura Egea ha posat èmfasi a les fonts d’informació i en aquest sentit Care Santos ha destacat la documentació que ha pogut consultar a nivell de fonts orals i diaris personals. Per altra banda, ha desgranat punts en comú dels personatge, com és el cas de la feminitat amb l’empatia i la solidaritat entre elles.

comentaris