Cultura

Presenten a Tremp un llibre de Jordi Campillo sobre l'espoli del patrimoni del Pirineu

Deu anys després de la presentació a Tremp de la publicació On és la Calaixera, on Jordi Campillo analitzava els delictes contra el patrimoni del Pirineu, el passat divendres es va presentar la continuació d’aquell llibre, amb la contextualització de dades de tot Catalunya i l’abordatge del tema de l’espoli des de diversos punts de vista.

Foto presentació Espoli
photo_camera Imatge de la presentació del llibre.

Hi van intervenir Jordi Abella, director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Jordi Campillo, arqueòleg i autor; Rafael Català,  historiador i editor.

Tots tres van contribuir a exposar l’obra des de diferents punts de vista i van coincidir en la importància de defensar el patrimoni cultural, donat el valor que té com a element bàsic de referència social, de vinculació amb les arrels dels avanpassats i definidor d’identitat, sense oblidar el generador econòmic pel turisme. En aquest sentit, van manifestar que el llibre és una alerta imprescindible per tal d’abonar la consciència sobre el patrimoni i la necessitat de protegir-lo.

Susana Romero és fiscal en actiu. L’any  2008 va crear i va assumir la coordinació de la Fiscalia de Patrimoni Històric de Barcelona, càrrec que va ocupar fins al 2009. La presentació va comptar amb el suport de la Biblioteca Pública Maria Barbal i l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Hi van assistir una trentena de persones.

comentaris