23.01.2022 |
Viure als Pirineus

Els FEDER permetran recuperar les antigues adoberies de Tremp i visualitzar una part de la vila romana d'Isona

Tremp recuperarà un sender natural d'1,5 quilòmetres en el transcurs de la Font-vella gràcies a ajuts dels fons FEDER. En aquest espai es crearà una zona per a vianants que permetrà gaudir d'aquest pulmó verd de la ciutat.

foto_3189921
El secretari d'Administracions Locals del departament de Governació, Joaquim Ferrer, ha visitat la zona que es recuperarà de Tremp acompanyat de Constante Aranda, president del Consell Comarcal del Jussà.
Els FEDER permetran recuperar les antigues adoberies de Tremp i visualitzar una part de la vila romana d'Isona

La recuperació d'aquest recorregut inclou valoritzar elements patrimonials existents com el pont romànic de Sant Jaume o les antigues adoberies. D'altra banda, al municipi d'Isona es farà visible una part de l'antiga Vila romana de Llorís i es connectarà a través d'un traçat per a vianants amb el centre de la població. L'objectiu és valoritzar i ajudar a la interpretació del patrimoni de l'època romana a Isona. Tots aquests projectes estan inclosos dins el projecte FEDER 'Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la Dinamització Turística del Pallars Jussà''. La inversió que destinarà aquest programa al Jussà serà de més de 1,2 MEUR.

El secretari d'Administracions Locals del departament de Governació, Joaquim Ferrer, ha presentat els projectes que es duran a terme al Pallars Jussà i ha destacat la feina i la cooperació entre les administracions per tirar endavant aquests projectes.

A la recuperació del sender de Tremp s'hi destinaran 325.000 euros i per una acció complementària de recuperació ambiental del parc del Pinell situat a la mateixa ciutat i un dels grans espais verd s'hi invertiran 60.000 euros.

Al municipi de Senterada, se senyalitzaran un seguit d'itineraris per donar a conèixer el patrimoni megalític d'aquesta part de la comarca (inversió de 43.047 euros). En aquesta actuació es posarà un accent especial en els valors geològics i paleontològics senyalitzant espais en el marc de la candidatura que s'impulsa a la comarca per ser reconeguts com a Geoparc per la Unesco (86.450 euros).

Paral·lelament, s'impulsarà la remodelació de la proposta expositiva del Museu Paleontològic i dels Dinosaures del Pirineu ubicat a Isona (inversió de 315.000 euros). Es vol convertir aquest espai en el centre neuràlgic del senderisme tematitzat a la comarca i fer-lo més pedagògic i divulgatiu i no tant científic.

Dins del programa FEDER també es contempla la implantació d'un sistema de vídeo digital amb transmissió IP (inversió 23.000 euros) per tal de recuperar la visió en directe de les aus rapinyaires de la Serra de Sant Gervàs des de l'Epicentre i el Casal dels Voltos de la Terreta.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha destacat que les actuacions d'aquest projecte s'inclouen en l'estratègia comarcal de divulgació i aprofitament sostenible del patrimoni natural i cultural com a eix de desenvolupament per avançar en la dinamització turística.

Els FEDER permetran recuperar les antigues adoberies de Tremp i visualitzar una part de la vila romana d'Isona
Comentarios