LLIBRES

Presenten a la Pobla de Segur 'La Companyia Nòrdica', d'Albert Villaró

L’acte va ser organitzat per l’Ajuntament de la Pobla de Segur i la llibreria El Tinter,
presentació Villaró2
photo_camera L'acte el va organitzar l'Ajuntament de la Pobla de Segur i la Llibreria El Tinter/lapobladesegur.cat

L’escriptor pirinenc Albert Villaró va presentar, aquest diumenge als Jardins de l’Ajuntament de la Pobla de Segur, la seva darrera novel·la “La companyia nòrdica”. Ho va fer davant d’una trentena de persones que en tot moment van respectar les mesures sanitàries. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de la Pobla de Segur i la llibreria El Tinter, va estar prese pel regidor de Cultura Ramon Guimó.

presentació Villaró

Amb “La companyia nòrdica”, Villaró es remunta fins a l’Espanya de 1837 per relatar els fets increíbles que van tenir lloc durant la primera guerra carlina. Un dietari d’un soldat prussià que va participar en el conflicte bèl·lic, i que Villaró va rebre l’any 1977 quan era arxiver a la Seu d’Urgell, serveix per traçar les accions del soldat Ulrich von Wilmovitz i un seguit de companys de viatge ben singulars.

presentacio Villaró3

Al llarg de la conversa mantinguda amb l’escriptor, Guimó va posar en relleu el “gran coneixement de bona part del Pirineu”, punt referencial en moltes de les novel·les de Villaró. Tant es així que bona part de les aventures de la companyia nòrdica tenen lloc a localitats com el Coll de Nargó, Organyà, Talarn o Sant Joan de l’Erm. El regidor també va destacat la llarga llista de llibres publicats que l’han portat a endur-se alguns dels premis literaris més destacats al panorma català, com ho són el Josep Pla i el Prudenci Bertrana.