MOBILITAT

Posen en marxa el tercer tren de la línia de la Pobla de Segur

El comboi evitarà els serveis alternatius per carretera quan alguna de les altres dues màquines s'atura per manteniment
Tercer tren la Pobla de Segur
photo_camera El nou tren de la línia de la Pobla de Segur / FGC

El tercer tren de la línia Lleida – La Pobla de Segur de Ferrocarrils de la Generalitat s'ha posat en marxa aquest dissabte un cop superat amb èxit el període de proves tècniques i de circulació. La tercera unitat, que va arribar el 22 de març a les instal·lacions del Pla de la Vilanoveta, és exactament igual a les dues unitats que ja operen el servei des de l'any 2016 (GTW 2-6 fabricats per Stadler de la sèrie 221). Es tracta d'un comboi de 41 metres de longitud i una capacitat màxima per a 201 persones. En un comunicat, Ferrocarrils destaca que el nou tren permetrà millorar i reforçar la disponibilitat del servei, ja que evitarà els trajectes alternatius per carretera quan alguna de les dues màquines s'ha d'aturar per fer-ne manteniment.

A semblança dels altres dos trens que ja operen, el nou comboi gaudeix d'un disseny interior obert i transparent, amb unes finestres de grans dimensions, plataformes d'accés àmplies i de pis baix. A més, el tren està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i disposa d'espais multifunció per a cotxets de nadons, bicicletes i cadires de rodes.

La màquina també compta amb sistemes de climatització i d'informació al viatger, a més d'endolls a l'interior per a carregar qualsevol dispositiu com telèfons mòbils o tauletes.

Els cotxes porten suspensió pneumàtica i el motor és de dièsel de gran eficiència i mínima emissió de gasos.

comentaris