06.07.2022 |
Viure als Pirineus

Pollastres ecològics criats a la muntanya del Pallars Jussà

Els pollastres ecològics certificats criats en aquest entorn campen al seu aire per uns patis i en ple bosc

Pollastres ecològics criats a la muntanya del Pallars Jussà

El Martí, la Marta i els seus fills, Andrea i Gerard, són una família que viuen de manera alternativa, entre la natura, on no hi arriba la llum ni el gas i fan servir energies alternatives, enmig d’un bosc, envoltats de roures i alzines. Un lloc on, per la nit, el cel és una postal, plena d’estels. “El mateix cel que els nostres  avantpassats miraven  en silenci abans d’anar a dormir”, diuen la parella.

Els pollastres ecològics certificats criats en aquest entorn de les muntanyes del Pallars Jussà campen al seu aire per uns patis, en ple bosc, en un tancat d’una hectàrea dividida en quatre parts de 2.500 m2 i en cada pati campen 500 pollastres. Res a veure amb les explotacions intensives de pollastres. Per la nit, i a l’hora de dormir, els pollastres descansen protegits en casetes de 50 m2 que s’abasteixen de l’aigua de la pluja que es recull en uns dipòsits especials. Quan surt el sol tornen a sortir i comença el dia de nou.

En aquestes condicions és evident que els pollastres tarden més temps en créixer i han de passar, com a mínim, 90 dies abans que ens puguem menjar. Per al Martí i la Marta és una satisfacció tirar endavant una iniciativa com aquesta i encara és més gran la satisfacció quan la gent gran els hi diu que el sabor d’aquests pollastres els recorda els que menjaven abans.

El pollastre el venen tallat o a peces i també fan hamburgueses, salsitxes, carn picada..., i el reparteixen arreu d’Espanya en una selecció de restaurants, botigues, carnisseries, cooperatives de consum i també en particulars (mínim 4 pollastres).

Pollastres ecolòlogics LA TORRE D’ERBULL

Pollastres ecològics criats a la muntanya del Pallars Jussà
Comentarios