Els voluntaris del “Gran recapte” del Jussà celebren haver recollit 8 tones d’aliments

Associació APROP
photo_camera Associació APROP

Els voluntaris de l’associació APROP, del Pallars Jussà, van celebrar ahir la proximitat del Nadal amb la satisfacció d’haver superat les expectatives del Gran Recapte de Tardor en que es van aconseguir gairebé les 8 tones d’aliments, superant les xifres de l’any passat.

Malgrat que els recaptes es centren en dos dies, la tasca dels voluntaris va molt més enllà i tot just aquests dies han acabat d’endreçar i classificar els aliments que han arribat a les seves prestatgeries per tal de poder-los distribuir durant els propers mesos a les més de 70 famílies que atenen.

Els membres de l’associació, juntament amb els Serveis Socials del Consell Comarcal s’encarreguen de tota la gestió del banc d’aliments en aquesta localitat i rodalies, una tasca que va des de la recollida, la classificació i la distribució del material.

A més dels productes que es recullen durant la campanya, durant tot l’any diferents supermercats i altres establiments comercials subministren el bancs de productes frescos o altres aliments que es troben al límit de la caducitat.

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha qualificat de “inestimable” la tasca que porten a terme els voluntaris i ha assegurat que  “aquest servei no es podria assumir si no fos per les persones que hi treballen de forma desinteressada i que en són un pilar fonamental”.

Els voluntaris també s’han mostrat molt satisfets per l’esperit solidari que han demostrat els pallaresos per fer front a la precarietat de moltes famílies.