RECONEIXEMENTS

La Pobla de Segur ret homenatge al cineasta i activista cultural, Manel Dalmau i Etxalar

El Manel Dalmau havia realitzat nombrosos documentals de diversa tipologia, amb un dels quals havia guanyat el premi Pica d’Estats, cursets de cinema i projectes culturals, aquí i a d’altres països, en especial a Colòmbia.
2022-SETEMBRE-17 (6)
photo_camera L'acte de reconeixement a Manel Dalmau va tenir lloc al Molí de l'Oli de la Pobla / lapobladesegur.cat

L’Ajuntament de la Pobla de Segur va impulsar, aquest diumenge, un acte de record al cineasta i activista cultural Manel Dalmau i Etxalar, traspassat ara fa poc més d’un any.

El Manel Dalmau havia realitzat nombrosos documentals de diversa tipologia, amb un dels quals havia guanyat el premi Pica d’Estats concedit per la Diputació de Lleida, cursets de cinema i projectes culturals, aquí i a d’altres països, en especial a Colòmbia.

Col·laborava amb la regidoria de cultura de l'Ajuntament de la Pobla de Segur en l’elaboració d’entrevistes de memòria històrica, la filmació d’un nou documental i altres projectes.

A l’acte de record al Manel Dalmau, que tingué lloc al Molí de l’Oli i comptà amb una molt nombrosa assistència, hi intervingueren la seva companya Maria, el seu íntim amic Agustí Paüls i el regidor de cultura, Ramon Enric Guimó.

Durant l’acte es van projectar els seus documentals: “El cirerer rosa”, que explica amb imatges i entrevistes els anys cinquanta a la Pobla; “Somnis de paper”, que se centra en la vida poblatana a la dècada dels seixanta i que inclou també filmacions d’aquells temps realitzades per alguns poblatans; i també un documental de caire personal gravat poc abans de morir.