06.12.2022 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

La Pobla de Segur acollirà un centre de formació professional en esports de muntanya

El centre oferirà estades formatives, destinades a esportistes i a alumnat dels centres educatius, per facilitar l’adquisició de competències professionals relacionades amb aquests esports. 
Esports_la Pobla06
La Diputació de Lleida, la Generalitat, la Pobla de Segur i la Torre de Capdella impulsen l’FP d’Esports de muntanya al Pallars Jussà/DdLl
La Pobla de Segur acollirà un centre de formació professional en esports de muntanya

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Educació i de la Delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de la Pobla de Segur i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, han signat un protocol d’intencions per promoure els ensenyaments professionals d’esports de muntanya a la comarca del Pallars Jussà. L’acte de signatura i de presentació ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament de la Pobla de Segur, població que acollirà un centre de formació professional específic per a la qualificació professional en esports de muntanya.

La comarca compta amb un entorn natural propici per a les activitats esportives, que és d’interès general per les condicions naturals i les infraestructures existents, i amb l’Institut de la Pobla, que és un referent d’èxit en FP d’esports d’hivern, de muntanya i escalada, fets que han motivat dur a terme aquest protocol. Concretament, l’han signat el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós, la delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, l’alcalde de la Pobla, Marc Baró, i l’alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau.

Esports_la Pobla01 (1)

Línies d’actuació

Així doncs, l’objecte d’aquest protocol d’intencions és establir-ne les línies d’actuació, que es concretaran en un futur acord de col·laboració per consolidar a la comarca la l’FP relacionada amb els esports de muntanya. A banda de la creació d’un centre específic, es vol oferir un pla d’estades formatives, destinades a esportistes i a alumnat dels centres educatius, per facilitar l’adquisició de competències professionals relacionades amb aquests esports. També es vol organitzar un programa de formació contínua adreçat a diverses entitats i a cossos especials i d’emergència, com ara Mossos d’Esquadra o Bombers de la Generalitat.

A través del futur acord de col·laboració es vol doncs desplegar la formació professional d’Esports de muntanya i crear el centre específic. L’oferta formativa haurà de respondre als criteris generals de la planificació de l’oferta del Departament d’Educació i s’implantarà al nou centre de formació. El conveni preveu la col·laboració de les empreses i organitzacions empresarials de la zona d’influència i del sector, com també de les fundacions i entitats sense afany de lucre que puguin col·laborar.

El futur acord també preveu les següents aportacions per part dels signataris: el Departament d’Educació hi contribuirà amb la formació específica en els diferents àmbits, la Pobla de Segur facilitarà l’edifici i les instal·lacions per ubicar el centre específic, la Torre de Capdella aportarà instal·lacions complementàries per a la formació d’àmbits de Mitja i Alta Muntanya, la Delegació del Govern coordinarà les actuacions tant a nivell local com institucional i la Diputació de Lleida donarà suport mitjançant recursos destinats a equipaments i infraestructures.

La Pobla de Segur acollirà un centre de formació professional en esports de muntanya
Comentarios