La Pobla homenatjarà Ceferí Rocafort en el centenari de la seva mort

El proper 10 de juny la Societat Comú de Particulars i l’Ajuntament de la Pobla de Segur inauguraran una exposició en homenatge a Ceferí Rocafort i Samsó conmemorant el centenari de la seva mort

ceferí rocafort (1)
photo_camera Cartell exposició Ceferí Rocafort

El proper 10 de juny la Societat Comú de Particulars i l’Ajuntament de la Pobla de Segur inauguraran una exposició en homenatge a Ceferí Rocafort i Samsó conmemorant el centenari de la seva mort.  L’acte, que tindrà lloc el dissabte 10 a les 18:00h a la Sala d’Actes del Comú de Particulars, consistirà en un taula rodona al voltant de la figura de Ceferí Rocafort.

L’acte serà el tret de sortida a un seguit d’actes amb els quals el Comú de Particulars i l’Ajuntament retran homenatge a Ceferí Rocafort i que inclouran l’exposició, visites de les escoles a aquesta exposició, una dramatització de textos, la projecció d’un audiovisual sobre el geògraf i la presentació de la seva biografia (a càrrec de Noemi Riudor) i dels facsímils de les seus textos sobre les comarques pirinenques (Pallars-Ribagorça-Vall d’Aran i Urgellet-Baridà) a la Geografia General de Catalunya.

Ceferí Rocafort (2)

Ceferí Rocafort i Samsó (la Pobla de Segur, 1872 – Barcelona, 1917) va ser un geògraf, arqueòleg i historiador poblatà. Va estudiar dret a la Universitat de Barcelona però, enamorat de la muntanya del nostre Pirineu, va decidir entregar-se al l’estudi de la història, tradicions i formes de vida de les comarques pirinenques i de ponent. La seva obra consta de llibres de viatges per les comarques pirinenques i altres territoris i la contribució a grans obres geogràfiques del moment entre les que destaca el seu volum sobre la Província de Lleida a la Geografia General de Catalunya de Francesc Carreras i Candi (1918).

comentaris