PALLARS JUSSÀ

La Pobla convoca una consulta per decidir si canvia de nom el passeig Josep Borrell

Ho ha aprovat en el ple d’aquest dijous a la tarda, amb els vots a favor dels regidors d’ERC, a l’equip de govern, i del de Junts per la Pobla. Els edils del PSC han abandonat el plenari en el moment de la votació.

Els regidors del PSC a l'Ajuntament de la Pobla de Segur abandonant el ple abans de la votació (G.L.)
photo_camera Els regidors del PSC a l'Ajuntament de la Pobla de Segur abandonant el ple abans de la votació (G.L.)

La ciutadania de la Pobla de Segur decidirà properament si manté el nom del passeig Josep Borrell Fontelles o bé el canvia pel d’1 d’octubre. El ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dijous a la tarda la realització d’un procés de participació ciutadana per decidir si es retira el nom del dirigent socialista, actual cap de la diplomàcia europea i fill de la Pobla de Segur, Josep Borrell, del nomenclàtor de la vila. Aquesta decisió arriba després que a finals del passat mandat s’aprovés una moció, també amb el suport d’ERC i l’aleshores PDeCAT, que instava al consistori a tirar endavant aquesta consulta. La votació ja es volia celebrar a finals de l’anterior mandat, però es va decidir posposar per la proximitat amb les eleccions municipals del passat mes de maig.

Tal com ha explicat l’alcalde de la població, Marc Baró, “en campanya electoral ja ens vam comprometre a complir aquesta moció i a celebrar la consulta i, per tant, ara el que ens toca ja és donar-li forma”. Tot i que encara no s’ha definit la data, sí que s’ha explicat que serà un diumenge. Baró s’ha mostrat confiat que aviat ja podran anunciar el dia exacte de la votació. 

A la consulta hi podran participar totes aquelles persones que estiguin empadronades a la Pobla de Segur o que hi hagin nascut. “El que volem és que tothom pugui decidir el nom que vol per als carrers”, ha reblat l’alcalde.

El PSC abandona el ple

L’acord per celebrar aquesta consulta ha comptat amb els vots favorables dels regidors d’Esquerra, a l’equip de govern, i de l’únic representant de Junts per la Pobla, Àngel Enjaime. Els regidors del PSC, en canvi, s’han mostrat molt crítics amb la decisió i, de fet, han abandonat el ple quan s’ha fet la votació. 

El moment de la votació, sense els regidors del PSC (G.L.)Abans de sortir de la sala, el portaveu del grup, Joan Carles Boix, ha llegit un text on ha titllat la mesura de “sectària i oportunista”. També ha lamentat que “no es reconeix la importància que ha tingut Josep Borrell per al nostre territori, per a la demarcació de Lleida en general i per al Pallars i la Pobla en particular”. A més, ha lamentat que “en aquest moment en què sembla que estem en un procés de distensió i de mirar de trobar solucions al carreró sense sortida on som políticament, aquesta mesura tornarà a dividir als veïns i veïnes de la Pobla”. Per tot plegat, ha lamentat que l’equip de govern no hagi aprofitat aquesta nova situació per retirar la proposta i ha deixat clar que  “el PSC no participarà en cap mena d’acte que tingui a veure amb aquesta consulta”. 

comentaris
Més a Pallars Jussà