30.06.2022 |
Viure als Pirineus

Pep Coll publica una "Guia d'indrets mítics i llegendaris del Pallars Jussà"

Aquesta guia, editada per Cossetània, presenta un centenar d’indrets on els habitants de la comarca del Pallars Jussà han imaginat fets que van tenir lloc en una època ancestral, o bé en un passat més recent, però que amb els anys han esdevingut llegendaris.

Guia indrets mítics Pallars Jussà.small
La portada del llibre editat per Cossetània.
Pep Coll publica una "Guia d'indrets mítics i llegendaris del Pallars Jussà"

Fets fantasiosos o senzillament peculiars i també tradicions i creences religioses, tots protagonitzats per imatges sagrades, diables, encantades, minairons, moros, serpents i altres personatges mítics de les valls pirinenques. Un itinerari fantàstic per la comarca que ens porta des del paradís de Bonrepòs fins a l’infern dels Degollats de Llevata, des de la pedra santa d’Arbul fins a l’últim moro del Boumort.

L'autor, Pep Coll

(Pessonada, Pallars Jussà, 1949) Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, resideix a Lleida, on ha exercit de professor de llengua i literatura catalanes. Ha publicat narracions per a infants i joves —Què farem, què direm? (1992) i L’habitació de ma germana (2008)— i les novel·les La mula vella (1989), El segle de la llum (1997), L’abominable crim de l’Alsina Graells (1999), El salvatge dels Pirineus (2005, Premi Sant Joan), Les senyoretes de Lourdes (2008, Premi Sant Jordi) i Dos taüts negres i dos de blancs (2013, Premi Crexells i de la Crítica). El llibre Guia dels indrets mítics i llegendaris del Pallars Jussà cal situar-lo dins del seu vessant d’estudiós i recopilador de les llegendes de les valls pirinenques, que inclou, entre altres obres, Muntanyes maleïdes (1993), Viatge al Pirineu fantàstic (1997) i Guia dels indrets mítics i llegendaris de la Ribagorça Romànica, editat per Cossetània Edicions l’any 2012.

Fitxa tècnica:

Preu: 18,70€
Col·lecció: Azimut Turisme, núm. 19
ISBN: 978-84-9034-317-3
Nombre de Pàgines: 192
Nombre d'il·lustracions: 85
Mides: 12 x 22,5 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Abril del 2015

Pep Coll publica una "Guia d'indrets mítics i llegendaris del Pallars Jussà"
Comentarios