INTERCULTURALITAT

El Pallars Jussà tanca un cap de setmana d'interculturalitat

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural, Tremp i la Pobla de Segur han acollit la Jornada per la Convivència Intercultural
jornada intercultural
photo_camera Tremp i la Pobla celebren la Jornada per la Convivència Intercultural al Pallars Jussà / CCPJ

Aquest  divendres dia 20 i dissabte 21 de maig ha tingut lloc la Jornada per la Convivència Intercultural al Pallars Jussà, un complet programa replet de diverses activitats culturals ha promogut la sensibilització i reflexió sobre la interculturalitat.

La trobada va tenir lloc a Tremp i a la Pobla de Segur i els participants van tenir  l'oportunitat de conèixer diferents realitats que sovint queden a l’ombra.

El tret de sortida el va donar la Cursa d’Orientació a la Pobla de Segur, organitzada pel Consell Esportiu del Pallars Jussà, els participants van completar la cursa amb èxit tot i les elevades temperatures que van acompanyar tota la tarda. A última hora del divendres, l’Espai Cultural La Lira va acollir la projecció del documental de l’Agència Talaia 18+1: Un jove que camina, i un col·loqui final amb el director del documental on el públic assistent va poder canviar opinions sobre la situació dels joves migrats sols a Catalunya.

jornada intercultural 2
Tremp i la Pobla celebren la Jornada per la Convivència Intercultural al Pallars Jussà / CCPJ

El dissabte, va encetar el dia el Joc de carrer amb Fronteres Invisibles a Tremp, on els més menuts van poder reflexionar al voltant de les vulneracions de drets que pateixen les persones migrades i les dificultats del seu procés migratori. A mig matí, el centre de Tremp va acollir la presentació del llibre Migrar i resistir. Històries de l’últim èxode a Europa, a càrrec de l’autora Mònica Parra i acompanyada d’Ivet Eroles, on van exposar situació que pateixen les persones que decideixen migrar, lluny de la guerra, la misèria o l’opressió.

La Jornada va finalitzar amb èxit de participació amb el taller de ceràmica i pa marroquí, a càrrec de l’Argilosa al Taller El Cau de l’Art, on es va poder posar de manifest les similituds de la cultura catalana i musulmana a l’hora de treballar la ceràmica o elaborar pa.

Els participants de les activitats van mostrar interès i la van qualificar les jornades de necessàries, promouen l'eliminació de judicis preconcebuts i treuen a la llum realitats desconegudes que per a molts és la clau per afermar la interculturalitat.

comentaris