El Pallars Jussà promou la inserció laboral en el sector de la transformació agroalimentària

Aquesta formació s’inclou dins dels programes Integrals de Garantia Juvenil que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya.

pallars
photo_camera Consell Comarcal del Pallars Jussà.

L’Oficina Jove del Pallars Jussà, juntament amb l’entitat Reintegra, han iniciat una formació sobre transformació agroalimentària en què hi participen 15 joves aturats inscrits al programa de Garantia Juvenil.

Aquesta formació s’inclou dins dels programes Integrals de Garantia Juvenil que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya, i té com a objectiu que els joves que no treballen ni estudien puguin millorar la seva qualificació personal de cara a trobar feina en un àmbit professional amb projecció de futur a la comarca, cosa que incrementa les possibilitats d’inserció als seus participants.

Durant l’acte de presentació, el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha remarcat la importància de projectes com aquest, que tenen com a objectiu donar suport a persones joves en el seu camí per a la inserció laboral i ha destacat alt nivell d’inserció de les experiències anteriors.

La formació consta d’un total de 200 hores lectives, en què es tractaran diferents àmbits de la transformació agroalimentària com la carnisseria, la xarcuteria, les conserves, la pastisseria o l’elaboració de vi, licors, cervesa i oli entre altres productes. En aquesta formació s’hi han implicat diversos/es empresaris/es del sector a la comarca que impartiran directament les sessions pràctiques del curs i acolliran els alumnes en un període de pràctiques de 70 hores.