27.09.2022 |
Viure als Pirineus

ESPAIS NATURALS

El Pallars Jussà habilitarà 40 km de via verda entre la Pobla de Segur i Cellers

Aquest més de desembre el Consell Comarcal del Pallars Jussà licitarà els treballs de condicionament que tindran un pressupost de més d’un milió d’euros.
Jordi Pero_CAMI DE L'EMBASSAMENT DE CELLERS_MG_7485
Actual camí al voltant de l’embassament de Cellers /Jordi Peró
El Pallars Jussà habilitarà 40 km de via verda entre la Pobla de Segur i Cellers

Aquest més de desembre el Consell Comarcal del Pallars Jussà licitarà els treballs de condicionament que tindran un pressupost de més d’un milió d’euros. Aquesta acció, inclosa dins del projecte “Foment del Patrimoni Natural d’Interès Turístic al Pallars Jussà”, suposarà l’adequació de gairebé 30 kilòmetres de via verda que s’uniran als gairebé 10 que actualment sumen les dues es que ja existeixen entre la Pobla de Segur i Salàs i al voltant de l’embassament de Cellers.

Aquest projecte, que s’executarà durant el 2022, té un pressupost de 1,17 milions d’euros dels quals 600.000€ es cofinançaran entre els fons FEDER, els ajuntaments afectats i la Diputació de Lleida, mentre que la resta els aportarà el departament de Territori i Sostenibilitat.

Aquest camí recorre diferent municipis i passa per espais de gran interès paisatgístic i històric com el pou de gel de Talarn, el pont romànic de Tremp o la sèquia centenària de l’Espona, entre altres.

La Comissió de Seguiment del projecte “Foment del Patrimoni Natural d’Interès Turístic al Pallars Jussà”, on hi han participat tècnics del Consell Comarcal del Pallars Jussà i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb presència del seu director i del vicepresident del Consell Comarcal, Toni Millet, ha repassat altres de les accions previstes, com la creació d’un nou espai d’interpretació de la natura a Pessonada (Centre Boumort), la implantació d'itineraris de natura de raquetes i esquí de muntanya a la Vall Fosca, millores en la recepció de visitants a Mont-rebei, el disseny, supervisió i instal·lació d’una via ferrada a l’embassament de Terradets, i, finalment, la definició d'un camp d'eslàlom a la llera del riu Noguera a La Pobla de Segur.

El Pallars Jussà habilitarà 40 km de via verda entre la Pobla de Segur i Cellers
Comentarios