El Pallars Jussà forma Monitors/es de Lleure

Disset joves del Pallars Jussà han superat l’etapa lectiva del curs de Monitors/es de Lleure Infantil i Juvenil que s’ha clos avui a Tremp. El curs, adreçat a majors de 18 anys, té com a objectiu que els alumnes assoleixin una formació específica i coneguin les eines necessàries per a accedir a les tasques de monitor/a de lleure com assegurar el coneixement de recursos sobre infància, joventut i animació, reflexionar sobre els elements que intervenen en el temps de lleure dels més joves, entre altres.

20160729 curs monitors-es de lleure
photo_camera Curs Monitors/es de Lleure

El curs, organitzat per l’Oficina Jove del Pallars Jussà i impartit per docents de la Creu Roja, ha suposat un total de 150 hores lectives en què s’han impartit matèries tan diverses com la sociologia, el respecte per la natura, la pedagogia o el joc.

A partir d’ara, els nois i noies que hi han participat tenen 2 anys per superar l’etapa de pràctiques, imprescindibles per tal d’obtenir el títol que els acredita oficialment com a monitors/es de lleure.

Segons ha indicat la consellera de Joventut del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Pilar Cases, “És molt important que els joves que participen en activitats de lleure es formin per donar un valor afegit al seu treball, molts cops voluntari. Això reforça el teixit associatiu de la comarca i li dóna una qualitat humana molt important”.

Aquest curs s’organitza cada dos anys per cobrir les necessitats del sector relacionat amb el lleure que existeix a la comarca.