28.09.2022 |
Viure als Pirineus

SEGURETAT

El Pallars Jussà demana al conseller Buch millores en els equipaments de seguretat

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ofereixi espais per acollir dependències per a la Regió d’Emergències de l'Alt Pirineu.

Consell Alcaldes Pallars Jussà
Imatge de la reunió del Consell d'alcaldes del Pallars Jussà amb el conseller d'Interior, Miquel Buch/govern.cat
El Pallars Jussà demana al conseller Buch millores en els equipaments de seguretat

Aquest divendres a Tremp s’ha celebrat una reunió entre l’equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà  i el  conseller d’Interior Miquel Buch, i posteriorment també amb els alcaldes de la comarca, amb l’objectiu de tractar necessitats i problemàtiques que afecten al territori. 

Durant la sessió s’ha exposat per part del Consell Comarcal la necessitat d’establir un conveni de col·laboració amb el departament d’Interior, que reforci els serveis de  protecció civil que el Consell presta als diferents municipis de la comarca com la creació  de Plans d’Emergències i Seguretat. També, s’ha ofert al conseller diferents espais que podrien acollir dependències i serveis que es vulguin implantar a la Regió d’Emergències del Pirineu.

En aquest sentit el president del Consell,  Constantí Aranda, ha comentat que  “veiem rellevant insistir en la necessitat de distribuir els serveis d’emergències en les diferents localitats del Pirineu,  tenint en compte que disposem d’equipaments per assumir-los”.  

Finalment, s’han demanat millorar l’equipament tècnic i incrementar el personal dels parcs de bombers professionals i voluntaris, després que els mateixos professionals hagin manifestat en reiterades ocasions la preocupació entorn aquesta problemàtica.

El Pallars Jussà demana al conseller Buch millores en els equipaments de seguretat
Comentarios