EQUIPAMENTS

Obre les portes, a la Pobla de Segur, l’Estació d’Esports i Natura del Pirineu

El nou equipament acull l’oficina de turisme de la Pobla de Segur, un espai d’atenció als esportistes i un centre interpretatiu de la comarca amb especial atenció a la Vall Fosca i la zona de Collegats-Boumort.

fotoestaciopobla (1)
photo_camera El president del Parlament, acompanyat de l'alcalde de la Pobla i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, a la inauguració del nou equipament/CCPJ

Aquest dissabte, ha tingut lloc la jornada de portes obertes de l’Estació d’Esport i Natura del Pirineu que ha comptat amb la presència de Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, Lluís Bellera, alcalde de la Pobla de Segur i Constantí Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

L’acte ha servit per donar a conèixer les activitats que s’ofereixen des del nou espai de l’Estació remodelat en el marc del projecte Interreg POCTEFA GPS Tourism, essent el Consell Comarcal el seu cap de files.

Al llarg del dia han tingut lloc diverses accions que han permès, degut al seu horari, que els assistents es poguessin desplaçar amb el tren des de qualsevol punt de la línia Lleida - La Pobla. Aquestes activitats, obertes a tots els públics, han estat dinamitzades amb les actuacions de la companyia teatral pallaresa A Galet i s’han distribuït entre l’interior i els voltants de l’antiga Estació de tren de la Pobla de Segur.

La jornada continuarà demà diumenge amb un esmorzar popular a les 9.30 h, seguit de les sortides guiades en bicicleta i a peu destinades a tots els públics.

La rehabilitació d’aquesta antiga estació de tren en desús, ha suposat una inversió de 336.000,91€, finançada en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i en un 32,82% pel departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i ha consistit en reconvertir-la en un nou equipament que acull l’oficina de turisme de la Pobla de Segur, un espai d’atenció als esportistes i un espai interpretatiu de la comarca amb especial atenció a la Vall Fosca i la zona de Collegats-Boumort.

Tots els espais són d’accés lliure i gratuït per tal de difondre els principis de desenvolupament sostenible en els desplaçaments turístics i alhora, fomentar els valors de conservació del patrimoni natural i cultural en la població.