Nou impuls al turisme d’observació de fauna al Boumort

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentat una nova acció emmarcada en el projecte Treball a les 7 Comarques, per tal d’aprofitar el potencial de la Reserva Nacional de la Caça de Boumort i en la qual hi han participat una trentena d’agents turístics de la comarca així com diversos representants polítics. L’objectiu principal  d’aquesta trobada rau en generar i enfortir l’ocupació vinculada al turisme d’observació de la fauna salvatge

Ecoturistes_03 (Medium)
photo_camera La Reserva Nacional de Caça del Boumort planteja noves oportunitats turístiques

En aquest sentit, l’acció que s’està duent a terme al llarg d’aquest any 2018, vol aprofitar el potencial que té la Reserva Nacional de Caça del Boumort i els productes turístics que ja s’ofereixen actualment en aquest espai, però amb la voluntat de millorar-los i diversificar-los. Els destinataris són els professionals que s’estan formant en activitats recreatives en el medi natural i els que ja han creat projectes empresarials en aquesta línia, així com altres agents com ara allotjaments, oficines de turisme i nous emprenedors interessats en aquest sector.

L’acció comportarà diverses línies de treball. En primer lloc, ja s’ha elaborat un informe que analitza altres territoris d’àmbit peninsular i internacional que aposten pel turisme de fauna i que descriu productes turístics concrets, amb la voluntat d’extreure’n aprenentatges que puguin ser aplicables al Boumort.

En segon lloc, durant aquesta tardor es preveu dur a terme assessoraments especialitzats a guies i empresaris que vulguin crear o millorar nous productes turístics basats en l’observació de fauna salvatge. En paral·lel, s’elaborarà i difondrà un manual de recursos a disposició de qualsevol emprenedor amb recomanacions per crear experiències turístiques al Boumort.

Finalment, durant els darrers dos mesos de l’any, es preveu redactar un Pla d’acció per a la consolidació i promoció del turisme d’observació de fauna a la Reserva de Boumort i als espais d’interès natural de l’entorn. Un pla amb accions concretes per resoldre les necessitats detectades i que tingui en compte els factors d’èxit dels territoris i productes analitzats. Aquest pla, així com els resultats globals de l’acció, es presentaran en una nova sessió informativa a finals d’any.