24.05.2022 |
Viure als Pirineus

Neu, vent i fred al Pirineu

Aquest dimarts i dimecres tindrem nevades importants a tot el Pirineu, acompanyades d'un fort vent a les cotes altes i de fred intens. El Pirineu encara és aquí!

mapa
Acumulació de neu. Font: wrf-tvc / tv3.cat
Neu, vent i fred al Pirineu

Les grans nevades arribaran dimarts i dimecres. Només en aquests dos dies es poden acumular gruixos superiors al metre i mig al Pirineu, amb una nevada ben abundant al Pirineu Oriental i al Prepirineu. La neu ventada arribarà a les valls del Pirineu del vessant sud, amb gruixos molt modestos. Molta precaució a alta muntanya per la presència del torb. Les ventades a cotes altes del Pirineu superaran els 80 km/h. Dimecres, la nevada encara serà més intensa, amb gruixos que poden superar els 80 cm en 24 hores. Novament la nevada abraçarà tot el Pirineu.

Les comarques on nevarà més són la Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, nord d'Andorra, muntanyes del nord de l'Alt Urgell i nord de la Cerdanya. La neu també acumularà gruixos importants, però més modestos, a la serra de Boumort, Port del Comte, Rasos de Peguera, Cadí i nord del Ripollès. La neu pot caure, fins i tot, al massís del Port. Se superaran els dos metres de neu nova al Pirineu de Lleida i serà la setmana de més neu de tota la temporada d'hivern.

Amb tanta quantitat de neu, el perill per allaus, que avui es troba a escala 3-4, entre marcat i fort, d'un total de 5, pujarà al màxim els pròxims dies per la gran sobreacumulació de neu i la nul·la estabilitat del mantell nival, que provocarà allaus espontànies de dimensions mitjanes.

Neu, vent i fred al Pirineu
Comentarios