06.12.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

Neix la plataforma de reserves 'exPirience' que comercialitza experiències turístiques al Pirineu

Les empreses es poden donar d'alta i publicar ofertes gratuïtament i fins a l'1 d'agost no es paguen comissions de venda
Pla general d'una persona fent alpinisme a la Vall de Boí. (horitzontal)
Una persona fent alpinisme a la Vall de Boí/ exPerience
Neix la plataforma de reserves 'exPirience' que comercialitza experiències turístiques al Pirineu

La Pobla de Segur, al Pallars Jussà, ha acollit aquest dijous la presentació d'exPirience. Es tracta d'una plataforma de reserves que connecta l'oferta d'experiències i allotjaments turístics amb els usuaris interessats a gaudir del Pirineu. L'alta i publicació d'ofertes al portal és gratuïta per a les empreses. La plataforma arrenca aquesta primavera sense comissions de venda, que només s'aplicaran en les reserves que es facin a partir de l'1 d'agost. Una desena d'empreses són les primeres que es beneficien d'aquesta nova eina amb experiències com passeig a cavall, tast de cerveses artesanes, pilotatge d'un kart, escalada o senderisme. A exPirience també es poden reservar allotjaments en cases rurals o apartaments.

ExPirience vol aportar visibilitat al turisme de muntanya, rural, esportiu, cultural i gastronòmic. Aquest portal vol contribuir a evitar "la pèrdua d'identitat d'algunes destinacions, la saturació dels espais o la distribució desigual dels beneficis que acompanya el creixement turístic actual", ha explicat Miki Robles, artífex de la nova start up turística.

El portal promou un model de turisme sostenible que afavoreixi el creixement socioeconòmic, aportant competitivitat i rendibilitat al sector i contribuint a reduir l'estacionalitat i la despoblació dels territoris, ha dit Robles.

"La idea és adaptar-se a un mercat que busca maneres de contractació més àgils i transparents", ha detallat.

Neix la plataforma de reserves 'exPirience' que comercialitza experiències turístiques al Pirineu
Comentarios