09.12.2022 |
Viure als Pirineus

DRETS CIVILS

Neix al Pallars el Col•lectiu Voliaina, de persones LGTBI+

Volen fer xarxa per tal que totes les persones LGTBI+ del Pallars sentin que no estan soles i preparen un seguit d’actes reivindicatius pel dia 28 de juny, dia de l’Alliberament LGTBI+

Col·lectiu Voliaina Pallars
Imatge d'una manifestació del col·lectiu LGTBI
Neix al Pallars el Col•lectiu Voliaina, de persones LGTBI+

Aquest dissabte, 6 de juny, en una trobada autoconvocada a la Pobla de Segur, es van trobar un grup de persones lesbianes, gais, trans i bisexuals del Pallars, amb l’objectiu inicial de preparar una sèrie d’actes reivindicatius pel dia 28 de juny, dia de l’Alliberament LGTBI+. Tanmateix, des de l’inici de la reunió va aflorar una inquietud compartida: La necessitat de fer xarxa i compartir espais d’activisme i socialització LGTBI+.

És amb aquesta inquietud que es va decidir de crear un col·lectiu, el Col·lectiu Voliaina. Volen animar a totes les persones LGTBI+ del Pallars a fer com una voliaina: trencar la crisàlide i viure amb llibertat la seva orientació sexual i identitat de gènere. I per fer-ho tenen molt clara una idea “Cal que qualsevol persona LGTBI+ del Pallars sàpigui que no està sola, que al Pallars les persones LGTBI+ existim i resistim”.

Preparen una sèrie d’actes per donar-se a conèixer al Pallars amb motiu del dia de l’Alliberament LGTBI+, però tenen clara una idea, l’organització i la xarxa entre les lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals arriba per quedar-se i lluitar!

Animen a totes les persones LGTBI+ del Pallars a sumar-se a la propera trobada del col·lectiu que serà el dissabte 13 de juny a les 18.00 a la Sala Anna Maria Janer de la Pobla.

Neix al Pallars el Col•lectiu Voliaina, de persones LGTBI+
Comentarios