Moments de lectura, nova proposta per a les sales d'espera dels serveis públics de Tremp

La Biblioteca Pública Maria Barbal apropa la lectura a la ciutadania i vol que el llibre formi part de la quotidianitat

Biblipiscina Moments de lectura
photo_camera Biblipiscina Moments de lectura. Foto: Biblioteca Pública Maria Barbal

“Moments de lectura” és una iniciativa que vol apropar la lectura als ciutadans més enllà de les parets de la Biblioteca i donar una segona oportunitat al material de revistes i llibres “donats de baixa” o de donatius de particulars.

La biblioteca té l’objectiu d’anar a cercar el lector allà on sigui que infants i adults puguin tenir uns minuts per llegir i que omplin aquest temps amb una lectura diferent de la que ofereix el mòbil. Alguns dels equipaments que ja han començat a oferir el servei són el CAP, l’Hospital i la Piscina municipal de Tremp i el Casal dels Voltors de Torre Tamúrcia, a la Terreta.

A partir de la cessió de lots de revistes i llibres infantils, materials que requereixen un temps curt de lectura, es pretén també que la lectura formi part de la quotidianitat i els lectors que habitualment no són usuaris de biblioteca puguin familiaritzar-se amb el fons bibliogràfic. A més de fomentar el gust per la lectura es volen donar a conèixer revistes que es poden trobar a la Biblioteca en una versió més actualitzada.

Qualsevol entitat o servei públic que vulgui rebre gratuïtament un lot “Moments de lectura” es pot posar en contacte amb la Biblioteca Pública Maria Barbal. Així mateix la Biblioteca també fa redistribució de llibres i revistes entre els centres escolars o equipaments públics que ho sol·licitin.

Experiències similars s’han dut a terme amb èxit en poblacions com Solsona, Balaguer, Alpicat, La Seu o Pont de Suert.