EXPOSICIONS

El Molí de l’Oli de la Pobla de Segur acull l’exposició fotogràfica "Gómez Vidal repòrter"

Recull una selecció d’imatges representatives del treball realitzat entre els anys 1950-68 per aquest capdavanter fotoperiodista
WhatsApp Image 2021-03-30 at 10.28.30 (3)
photo_camera Exposició fotogràfica "Gómez Vidal repòrter" /IEI

Del 2 d’abril al 2 de maig, al Molí de l’oli de la Pobla de Segur, es podrà veure l’exposició GÓMEZ VIDAL REPÒRTER, organitzada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, mostra que recull una selecció d’imatges representatives del treball realitzat entre els anys 1950-68 per aquest capdavanter fotoperiodista poblatà i que van ser publicades en alguns dels principals mitjans de comunicació d’aquells anys.

slider gomez vidal pobla

Les fotografies de Josep Gómez i Vidal (la Pobla de Segur, 1921 – Lleida, 2005) són una molt important font històrica ja que il·lustren la vida social, històrica, esportiva, cultural lleidatana des de la postguerra fins a inicis de la democràcia. Va escriure sobre el període de la història que li tocà viure, però en lloc de fer-ho amb bolígraf o màquina d’escriure, ho va fer disparant amb la seva càmera fotogràfica.

Les seves fotos ens retornen a la ciutat de Lleida del bullici del carrer Major (amb la tan recordada casa de les pilotes o “lo Baratillo”), la majestuositat de la Seu vella, l’elegància de Ferran o la modernitat que comportava la Fira de Sant Miquel.

A l’exposició de la Pobla, s’hi ha afegit a part una sèrie de fotografies il·lustratives de la vida dels Pallars en aquell temps, fetes per Gómez Vidal.

comentaris