L’Ajuntament de la Pobla de Segur està cuinant la tercera edició del Festival Gastronòmic Vianda, que enguany se celebrarà del 19 al 21 de setembre. La Serradora i els seus voltants tornaran a ser l’escenari d’aquesta proposta centrada en la gastronomia pallaresa i el producte local i que ve maridada amb les millors propostes musicals del territori.
En l’edició d’aquest any, la cuinera convidada serà Maria Nicolau. El dissabte 21, a partir de les 18h, farà una demostració de cuina per ensenyar com acompanyar la carn amb una salsa genuïnament catalana per contrarestar quètchups i mayoneses. Nicolau estava al capdavant del restaurant el Ferrer del Tall, a Vilanova de Sau, i actualment col·labora en premsa i programes de televisió i de ràdio. A més, ha escrit Cuina o barbàrie! i Cremo!.
Maria Nicolau es defineix com a cuinera d'ofici i vocació. Amb més de vint-i-cinc anys a la seva esquena treballant en nombrosos restaurants -l'últim va ser El Ferrer de Tall-, col·labora habitualment en mitjans de comunicació. Autora del llibre ‘Cuina o Barbàrie’.
Nicolau insta recuperar el sentit de l’acte més primogènit de la vida: alimentar-nos; i reivindica que cuinar no és només seguir les instruccions d’una recepta o sotmetre’s a una llista d’ingredients, sinó que és arriscar, improvisar i atrevir-se, “en defintiva, a ser lliures”.