HABITATGE

La Pobla de Segur vol un conveni que posi a disposició els 81 habitatges que té la SAREB en propietat

Dels 48 pisos propietat de la SAREB, visitats per l'alcalde aquest dijous, només 12 estan llogats.
habitatges sareb La Pobla de Segur
photo_camera habitatges sareb La Pobla de Segur

L'alcalde en funcions de la Pobla de Segur, Marc Baró, acompanyat d'altres membres del consistori, han visitat aquest dijous 48 dels 81 pisos que la SAREB té al municipi pallarès. D'aquests 48 pisos, només 12 estan llogats. 

habitatges sareb La Pobla de Segur
Habitatges propietat de la SAREB a la Pobla de Segur / @cram477

Conveni amb la SAREB

L'alcalde vol signar un conveni amb la SAREB, l’entitat creada el 2012 amb la missió de liquidar de forma ordenada una cartera d'actius en un termini limitat, per tal que se’n puguin beneficiar principalment joves i gent gran.

L’objectiu del govern municipal passa per aconseguir que la SAREB transfereixi una part del seu parc d’habitatges a la Pobla de Segur i es pugui destinar a lloguer social. En aquest sentit, Marc Baró voldria que els pisos poguessin posar-se a disposició de persones joves que tenen dificultats per emancipar-se degut a la manca d’habitatge; al personal i als estudiants del Centre d’Esports de Muntanya, que molts cops no té on allotjar-se els mesos que passa a la població; així com a gent gran amb pocs recursos i necessitat d’habitatge.

Més de 200 habitatges a l'Alt Pirineu i Aran

La SAREB, l’anomenat ‘banc dolent’ que es va crear l’any 2012 per donar sortida als actius immobiliaris provinents manoritàriament de les antigues caixes d’estalvis, compta amb més 200 habitatges en cartera i ja construïts a la vegueria de l’Alt Pirineu, segons es pot buscar al cercador habilitat a la pàgina web de la Sareb. El nombre més gran de pisos en mans de la societat pública de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran es troben a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), amb 79 apartaments, i a la Seu (Alt Urgell) on disposa de 31 habitatges i cinc terrenys disponibles. A Tremp hi ha 29 habitatges a la cartera de la companyia; 25 a Alp; 20 a Montferrer i Castellbò i 9 a Esterri d’Àneu.

També n'hi ha 4 a Bassella (Alt Urgell) i Vielha e Mijaran (Aran) respectivament i 3 a Bellver de Cerdanya. Tanquen la llista amb 1 habitatge cadascun els municipis de les Valls de Valira, la Vall de Boí i Naut Aran.