ELECCIONS MUNICIPALS

Marc Baró presenta la candidatura d'ERC "per continuar transformant la Pobla de Segur"

La presentació de la candidatura d'ERC va tenir lloc als jardins de Casa Mauri, amb la participació de la poblatana Ester Capella i del delegat al Pirineu Josep Castells.
Ester Capella la pobla de Segur 3
photo_camera La candidatura d'ERC a la Pobla de Segur amb Casa Mauri al fons / ERC

El mes de febrer passat, l’assemblea local d'ERC de la Pobla de Segur va votar, per unanimitat, Marc Baró per encapçalar per segon cop la llista a les eleccions municipals. Aquest diumenge s’ha presentat, als Jardins de Casa Mauri, els membres que formaran part de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Pobla de Segur en les properes eleccions del 28 de maig.

Marc Baró candidatura presentació
La candidatura d'ERC a la Pobla de Segur amb Casa Mauri al fons / ERC

Marc Baró va desgranar els membres que l'acompanyaran i va detallar la feina feta al llarg d'aquests quatre anys de govern municipal, amb majoria absoluta. Ho va fer acompanyada de la poblatana Ester Capella, exconsellera de Justícia i actual delegada del govern de la Generalitat a Madrid, i també de Josep Castells, delegat del govern a l'Alt Pirineu i Aran. La candidatura republicana a la Pobla de Segur compta amb tots els regidors de l’actual mandat municipal i també amb noves cares.

La llista electoral, formada per set dones i vuit homes d’edats i orígens diversos, "representa de forma clara els valors i principis que defineixen el projecte polític d'ERC: republicanisme, feminisme, diversitat, independentisme, solidaritat i desenvolupament sostenible", van explicar des de la formació republicana.

Ester Capella la pobla de Segur 1
La candidatura d'ERC a la Pobla de Segur amb Casa Mauri al fons / ERC

Transformar la Pobla

El republicà encapçala per segon cop la llista municipal amb la intenció de "continuar treballant per fer de la Pobla un poble dinàmic, alegre, acollidor i emprenedor, on continuar millorant la qualitat de vida dels seus habitants". Baró va relatar la feina feta al llarg d'aquests quatre anys i també va explicar els reptes de futur. Va parlar dels equipaments fets realitat, com el nou centre de dia, l’ascensor de la Pedrera, l’enjardinament de l’entorn del poliesportiu, la millora de l’entorn ferroviari, amb aparcaments dissuasius, el canvi d’enllumenat més eficient, el festival Vianda... i també va voler remarcar el nou parc municipal i el nou camp de futbol; dos equipaments que "han fet de la Pobla un lloc més atractiu i més amable, tant per als visitants com per als habitants que hi viuen tot l’any, que en definitiva són els que més han de gaudir de les noves instal·lacions". Marc Baró també va fer un reconeixement del gran treball fet per tot l’equip que es va formar al voltant de la llista electoral presentada el 2019, un grup de persones amb moltes ganes de transformar la Pobla.

Ester Capella la pobla de Segur 2
La candidatura d'ERC a la Pobla de Segur amb Casa Mauri al fons 

Reptes de futur

L'alcalde i candidat a la reelecció a la Pobla de Segur va destacar la importància de les noves línies d’ajut que s’han aconseguit, al voltant de 4 milions d’euros, que marcaran la nova legislatura. En aquest sentit, cal ressaltar els tres Next Generation que faran possible el programa de turisme sostenible, la reforma de la tercera planta de la residència i la subvenció rebuda per fer la nova Biblioteca. Tots ells, projectes que espera poder-ne iniciar ben aviat les obres. El republicà ha afirmat: «Volem continuar treballant per fer de la Pobla un poble de futur, un poble de referència, on tothom si sent a gust, on la gent tingui ganes de venir perquè hi ha oportunitats per a tothom, on la gent és i serà el nostre eix principal, perquè volem que La Pobla continuï sent un municipi on les associacions estiguin al centre de tot el que passa al nostre municipi, on volem continuar treballant per aconseguir que a La Pobla hi passin coses».

La poblatana Ester Capella, delegada del Govern a Madrid i candidata a les municipals de Barcelona, ha clos l’acte destacant la dificultat de portar aquesta gran transformació de la vila malgrat la pandèmia i el compromís de construir una Pobla que no deixi ningú enrere.