JOVENTUT

L'entorn escolar del Pallars Jussà ofereix diverses sortides laborals per a joves

La formació inclou diferents mòduls com monitoratge de menjadors escolars, acompanyament de transport escolar o formació com a personal vetllador.

Sortides laborals joves Pallars Jussà
photo_camera El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha liderat diferents projectes de formació i orientació ocupacional per a joves que ni estudien ni treballen/CCPJ

L’entitat educativa Pai2 Pallars, juntament amb l’Oficina Jove del Pallars Jussà, porten a terme una formació ocupacional relacionada amb diverses àrees de l’entorn escolar en què hi participen 15 joves aturats inscrits al programa de Garantia Juvenil. 

Aquesta formació s’inclou dins dels programes Singulars 2018 “Arrela’t Pallars Jussà” de Garantia Juvenil que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya, i té com a objectiu que els joves que no treballen ni estudien puguin millorar la seva qualificació personal de cara a trobar feina en un àmbit professional amb projecció de futur a la comarca, cosa que incrementa les possibilitats d’inserció als seus participants.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda i la vicepresidenta, Pilar Cases, han compartit una de les darreres sessions dels curs abans que l’alumnat inicIÏ el període de pràctiques. Plegats han valorat aquesta formació així com les sortides professionals que aquesta els pot aportar.

La formació inclou diferents mòduls com monitoratge de menjadors escolars, acompanyament de transport escolar o formació com a personal vetllador. En total consta de 130 lectives a les quals s’hi sumarà un període de pràctiques en empreses i centres educatius.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha liderat diferents projectes de formació i orientació ocupacional per a joves que ni estudien ni treballen. Des de 2016 s’han programat formacions a mida relacionades amb sectors econòmics emergents i  dels 70 joves que hi han participat en les dues primeres edicions el 50% s’han inserit en el món laboral, mentre que un 10% han retornat al sistema educatiu.

A la present edició del programa Singulars “Arrela’t, Pallars Jussà”, hi participen 45 joves que s’han integrat en diferents formacions relacionades amb sectors econòmics estratègics a la comarca com auxiliar d’hostaleria, , manteniment d’espais de muntanya i transformació agroalimentària, a més d’aquest sobre l’entorn escolar.  

Aquest projecte es duu a terme conjuntament amb entitats del tercer sector presents a la comarca, en el qual s’inverteix un total de 202.000 €, finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.